Deniz
Giriş Tarihi : 19-08-2017 13:36   Güncelleme : 19-08-2017 13:36

Limanda eleman açığı kapanacak

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) ortak iş birliğine imza attı. İşbirliği sonrası hayata geçirilen "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" ile limancılık sektöründeki kalifiye eleman açığının kapatılması hedefleniyor.

Limanda eleman açığı kapanacak

TÜRKLİM'den yapılan açıklamada, liman işletmeciliğine yönelik simülatör eğitimlerinin verileceği ve Türkiye'de ilk olan proje kapsamında sektörün kalifiye eleman açığının kapanmasının hedeflendiği vurgulandı. Ayrıca limancılık sektöründe yer almak isteyen gençler için büyük önem taşıyan projenin, toplam yatırım tutarının 2,5 milyon lira ğu ifade edildi.

Proje kapsamında Ekim ayından itibaren eğitimlerin başlayacağı bilgisine yer verilen açıklamada, eğitimi ladıktan sonra teorik ve performans sınavlarında başarılı olan adayların nitelikli iş gücü olarak sektöre katılabileceği aktarıldı.

SEKTÖRE YATIRIM YAPTI

Hayata geçirdikleri projenin limancılık sektörü için ayrı bir öneme sahip ğunu vurgulayan TÜRKLİM Başkanı Mustafa Selçuk, Türkiye'nin özellikle deniz ticaretindeki stratejik konumunun limancılık sektörünü de etkilediğine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı: "Biz hem ülkemizin hem de gençlerimizin nitelikli iş gücü oluşması adına attığımız bu adımda liman sektörüne de yatırım yapıyoruz. Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi ile ihtiyaç duyulan kalifiyeli istihdamı karşılamak amacıyla sadece mevcut çalışanlara değil, bu alanda çalışmak isteyen kişilere de eğitimler düzenlenecek. Simülasyon eğitimlerini gerçekleştirmek için yapmış ğumuz makine ve teçhizat yardımlarıyla TÜRKLİM'in de bu projede var olması bizim açımızdan da çok gurur verici."