Otomotiv
Giriş Tarihi : 10-10-2017 16:58   Güncelleme : 10-10-2017 16:58

Ford Trucks vites büyüttü

Ağır ticari araç markası Ford Trucks, uluslararası pazarlardaki büyümesine devam ediyor. Avrupa yolculuğuna Romanya, Macaristan ve Bulgaristan’da açtığı bayiliklerle başlayan Ford Trucks, Hırvatistan’da açılışını yaptığı yeni tesis ile Avrupa’daki yapılanmasına ivme kazandırdı.

Ford Trucks vites büyüttü

Türkiye’deki pazar payını son yıllarda iddialı bir şekilde artırarak gücüne güç katan Ford Trucks, Ortadoğu, Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerdeki yapılanmasıyla birlikte Avrupa ülkelerinde yaptığı açılışlarla uluslararası büyümesini hızlandırmaya devam ediyor. Kısa süre önce Romanya’daki Cefin Trucks, Bulgaristan’daki Bulavto Holding ve Macaristan’daki Delta Trucks ile yeni iş birlikleri ve tesis açılışlarına imza atan şirket, son olarak Hırvatistan’ın önde gelen distribütörlerinden Kamibus iş birliğiyle yeni bir tesis açılışı daha yaptı. Ford Trucks müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere tüm hizmetleri aynı çatı altında verecek olan 4S Zagreb tesisi, Ford Trucks’ın Avrupa pazarındaki operasyonlarına önemli katkı sağlayacak.

AVRUPA'DA GÜÇLÜ ORTAK

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Orta Doğu, Kuzey ve Sahra Altı Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde devam eden büyümemizi bir süre önce Avrupa’ya taşıdık. Romanya, Bulgaristan ve Macaristan’da yaptığımız güçlü ortaklıkların ardından Hırvatistan’da açtığımız 4S tesisimiz ile Avrupa’daki adımlarımızı hızlandırıyoruz. Hırvatistan Zagreb Bayimizle birlikte ülke genelinde açılacak yeni tesislerimiz, Avrupa bölgesindeki yapılanmamız için önemli bir kilometre taşı olacak” .

MÜHENDİSLİK İHRAÇ EDİYOR

Kamyon üretim tecrübesini, farklı ihracat pazarlarına özel ürün geliştirme yeteneği ile birleştiren Ford Trucks, Orta Doğu, Kuzey ve Sahra Altı Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve son olarak Doğu Avrupa'daki iş birlikleri ile 34 ülkede faaliyet gösteriyor. Ford’un ağır ticari araçlar ve ilgili dizel motor ve motor sistemleri için küresel mühendislik merkezi olan Ford Otosan, sadece Türkiye’de değil, Avrupa ve Kuzey Amerika dahil tüm potansiyel ihracat pazarlarında rekabet edecek ürünler sunabilmek için ileri teknolojiler üzerinde çalışıyor.