Lojistik
Giriş Tarihi : 24-10-2017 16:35   Güncelleme : 24-10-2017 16:35

Lojistik sektörü yüzde 7 büyüyecek

Türkiye ekonomisinde kilit öneme sahip lojistik sektörünün 2017 yılını yüzde 6-8 arasında bir büyüme ile tamamlaması bekleniyor. Beklentilerin üzerinde gelen ihracat rakamları, sektörün son çeyrekte büyümesine katkı sağlayacak. Lojistik sektörü, 2018 yılında ise Afrika ülkelerini yakın markajına alacak.

Lojistik sektörü yüzde 7 büyüyecek

Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar, yaptığı açıklama da ihracat cephesinden gelen olumlu sinyaller ile lojistik sektörü yılı büyüme ile layacağının altını çizdi. TİM’in 2017 yılı için açıkladığı 155 milyar dolarlık ihracat hedefine rahatlıkla ulaşılacağını ifadede eden Tulgar, ihracatı destekleyecek çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Tulgar, “Siparişlerimizi özellikle otomotiv ve tekstilde önceden aldığımız için ekonomik tahminler konusunda sağlıklı öngörüler ortaya koyabiliyoruz. Yılın son çeyreğinde ihracatın, ekonomimize ve sektörümüze geçtiğimiz senelerin üzerinde bir destek vermesini bekliyoruz” .

AFRİKA ÜLKELERİNE ODAKLANDI

Türkiye ihracatında Avrupa’nın önemini koruduğunu ancak sektörün önümüzdeki yıl Afrika’ya odaklanacağını vurgulayan Tulgar, Mars Logistics olarak da Nijerya ve diğer Afrika ülkelerinde hizmet ağlarını genişlettiklerini söyledi. Tulgar, şöyle devam etti: “Afrika ülkeleri taşıdıkları potansiyel nedeniyle bizler için kça önemli pazar. Firmamız, yılı 275 milyon Euro’luk ciro ve yüzde 12 büyümenin üzerine çıkarak layacak. 2018’in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesini planladığımız Avrupa Yakasındaki 70 bin metrekarelik yeni lojistik merkezimiz ile yurtiçi depolama dağıtım katma değer hizmet miktarımızı artıracağız. Anadolu Yakasında 4'üncü lojistik merkezini devreye alacağız. Filo yatırımlarımızı sürdürerek filodaki araç sayımızı 2 binin üzerine çıkaracağız. Geliştirmekte ğumuz Milk Run operasyonlarımıza da yeni müşteriler dahil ederek, sektör liderliğimizi sürdüreceğiz.”

DÜŞÜK NAVLUN YIPRATIYOR

Düşük navlun ücretleriyle haksız rekabet yapan sektör oyuncularına karşı, firmaları da uyaran Tulgar, “Hem fiyat dengesine zarar vermeleri hem de hizmet kalitesini düşürmeleriyle sektörü yıpratıyorlar. Haksız rekabete sebep olan firmaların sektörden çekilmeye başladığını görüyoruz.  Bu da hizmet alan tarafa büyük zarar veriyor” şeklinde konuştu.