Deniz
Giriş Tarihi : 03-11-2017 14:20   Güncelleme : 03-11-2017 14:20

Bakanlık Türk Loydu’na yetki verdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı adına Türk bayraklı gemilerde sörvey ve belgelendirme konusundaki faaliyetlerini yürüten Türk Loydu’nun yetki kapsamları arttırılarak yenilendi.

Bakanlık Türk Loydu’na yetki verdi

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Gemiler İçin Yetkilendirilmiş Kuruluşlar Yönetmeliği” kapsamında Türk Loydu ile UDHB arasında yetkilendirme protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile Türk Loydu’nun Türk bayraklı gemilere tüm uluslararası yasal sörveyler ve sertifikaları yayınlamak üzere yetkilendirdi. Bakanlık, Türk Loydu’na mevcut yetkilerine ilaveten yeni yetkiler de verdi.

Yenilenerek kapsamı genişletilen yetki devri protokolü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda düzenlenen imza töreni ile gerçekleştirildi. Düzenlenen törene UDH Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Gemi Denetimi Dairesi Başkanı Yılmaz Taşçı ile Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Başkan Vekili Atilla Çiftçigüzeli, Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Gürçay ve Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Alper Eralp katıldı.

UDH Bakanlığı ile yenilenen yetki devri protokolü kapsamında Türk Loydu’nun bundan böyle Türk bayraklı gemilerde SOLAS Konvansiyonu kapsamında İnşa Emniyet, Teçhizat Emniyet ve Telsiz Emniyet sertifikalarına ait sörvey işlemlerini de yapmak üzere yetkilendirildiği belirtildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Cem Melikoğlu, "Türk Loydu’nun yüksek hizmet kalitesi ile uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirdiği sörvey ve belgelendirme yetkisinin Bakanlık tarafından genişletilerek yenilenmesi, Türk Loydu’na duyulan güvenin bir sonucudur. Başta Bakanımız Ahmet Arslan ve Müsteşarımız Suat Hayri Aka olmak üzere, yetki devri sürecinde değerli katkıları bulunan tüm UDHB bürokrat ve çalışanlarına teşekkür ederiz" ifadesini kullandı.