Güncel Haber
Giriş Tarihi : 21-11-2017 14:25   Güncelleme : 21-11-2017 14:25

Ford Trucks, Mısır'a girdi

Ağır ticari araç markası Ford Trucks, yurtdışındaki bayi yapılanmaları ile uluslararası pazarda güçlenmeye ve büyümeye devam ediyor. Ford Trucks, son olarak Afrika’nın en önemli ticaret merkezlerinden Mısır’ın başkenti Kahire’deki yeni bayisi ile Afrika’daki yapılanmasını bir adım daha ileriye taşıdı.

Ford Trucks, Mısır'a girdi

Ford Trucks, global büyümesini Afrika’da gerçekleştirdiği yatırımlarla sürdürüyor. Fas, Cezayir ve Gana’daki yatırımlarının ardından Ford Trucks, bölgenin ileride gelen kuruluşlarından Aljico Misr iş birliği ile Kahire’de yeni bir tesis açılışına imza attı. Ford Trucks müşterilerine satış, servis ve yedek parça hizmetlerini aynı çatı altında sunacak yeni 3S konseptli tesis, Ford Trucks’ın Afrika pazarındaki operasyonlarına önemli bir katkı sağlayacak. Ford Trucks, Mısır’da 1843T XHR, 3543T LR, 1833 DC, 3543D DC, 4143M DC modellerini pazara sunacak.

3 AYRI TESİS AÇACAK

Mısır’ın hızlı büyüyen ekonomisi, stratejik coğrafi konumu ve yeni ulaşım projeleriyle Afrika için önemli bir merkez ğunu vurgulayan Ford Trucks Uluslararası Pazarlar Direktörü Emrah Duman, şunları söyledi: “Ford Trucks olarak, 2020 itibarıyla toplam 50 ülkede var olma hedefimiz doğrultusunda bayi ağımızı büyütmeye devam ediyoruz. Afrika pazarı, global büyüme planlarımızda çok önemli bir yere sahip. Mısır, 14.4 milyar Euro tutarındaki ulaşım ve inşaat projeleri yatırımları ile yeni bir kalkınma hamlesi başlattı. Ayrıca, Mısır’da taşınan yüklerin yüzde 90’ı ağır ticari araçlar vasıtasıyla karayolları üzerinden taşınıyor. Bu da Mısır’daki ağır ticari araç pazarının büyüklüğünü ortaya koyuyor. Mısır’ın sahip ğu yüksek potansiyele bağlı olarak, bölgenin önde gelen distribütörlerinden Aljico Misr ile  2018 yılı sonuna kadar Mısır’da 3 ayrı tesis açılışı daha yapmayı planlıyoruz. Ford Trucks olarak farklı ihracat pazarlarına yönelik ürün geliştirme yeteneğimizle Mısır’ın da coğrafi ve iklim şartlarına uygun modellerimizi pazara sunuyoruz. Yeni tesislerimizle Afrika’da pazar payımızı artıracağımıza ve bölgedeki müşteri memnuniyetimizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz”