Güncel Haber
Giriş Tarihi : 11-12-2017 11:47   Güncelleme : 13-12-2017 12:04

İTO Başkanı Çağlar hayatını kaybetti

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar (57), geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın cenaze törenin ise 12 Aralık Çarşamba günü yapılacağı açıklandı.

İTO Başkanı Çağlar hayatını kaybetti

Gece saat 01:30 sıralarında evinde kalp krizi geçiren İbrahim Çağlar hastaneye kaldırıldı. Çağlar, hastanede tüm müdahalelere karşı saat 05:30 gibi hayatını kaybetti. İTO Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada  şu bilgileri verdi:

"Hastanede bir müdahale yapılıyor, ana kalp damarlarından birisinin tıkalı ğu tespit ediliyor. Anjiyo müdahalesi ile stent takılıyor. Biz de hastaneye saat 02.30 civarı intikal ettik, yeniden bir anjiyo ihtimalinden bahsedildi. 72 saat kadar müşahede altında tutulacağı söylendi ve biz de heyecanla kendisinin sıhhatine kavuşmasını bekledik. Ancak ne yazık ki sabah 6 civarında İbrahim Çağlar Başkanımız Hakkın rahmetine yürüdü. İş dünyamızın, camiamızın başı sağ olsun. Kendisi sağlığına dikkat eden biriydi ve bu konuda da bir çok kişiye örnekti. Fakat damarlardan biri tıkalıymış ve daha önce yaptırdığı bir EKG'de de bu gözükmüyor. Doktorlardan aldığımız bilgiye göre, bu gibi durumlar belli olmayabiliyormuş."

İTO'DAN CENAZE AÇIKLAMASI

Çağlar'ın cenaze töreni ile ilgili İTO'dan açıklama yapıldı. Açıklamaya göre İbrahim Çağlar'ın cenazesi yarın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip, Sahrayıcedid Aile Kabristanı'na defnedilecek.

İBRAHİM ÇAĞLAR KİMDİR?

İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul Erenköy de dünyaya geldi. 7 yaşından itibaren kendi isteğiyle eniştesinin yanında çalışmaya başlayan Çağlar, böylece ticarete ilk adımını atmış . İlkokulun ardından Güneş Koleji’nde eğitimini sürdüren İbrahim Çağlar, lise eğitimini de Ticaret Lisesi’nde ladı. 1977 yılında lise mezuniyetinin ardından ilk şirketi olan Nurtop A.Ş.’yi kurdu ve iş hayatına atıldı. 18 yaşında başlamış ğu ticaret hayatını günümüzde tekstil, enerji, inşaat ve telekomünikasyon sektörlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarıyla devam ettiren İbrahim Çağlar, TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, TEPAV Mütevelli Heyeti üyeliği, Darülaceze Mütevelli Heyeti üyeliği, Marmara Grubu Vakfı Stratejik ve Sosyal Araştırmalar, Mütevelli Heyet ve Akademik Konsey üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 1999 yılında Meclis üyeliği ile İstanbul Ticaret Odası’nda göreve başlayan Çağlar, 2004-2009 yılları arasında İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olmuştur. 2009-2013 yılları arasında İTO Meclis Başkanlığı, 2013 yılından itibaren ise İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür. İbrahim Çağlar, 11 Aralık 2017 tarihinde 57 yaşında hayatını kaybetti.