Güncel Haber
Giriş Tarihi : 21-12-2017 12:51   Güncelleme : 21-12-2017 12:51

Kış aracı kasko korur

Kış mevsiminin ağır hava koşulları, trafikte veya park halindeki araçlarda hasar riskini artırıyor. Anadolu Sigorta Genel Müdür yardımcısı Metin Oğuz, “Yoğun kar ve yağmur yağışları ile don, sis gibi hava koşulları kaza oranının artmasına neden oldu. Kışın daha çok risk altında olan araçları ise kasko güvence altına alır” dedi.

Kış aracı kasko korur

TUİK istatistiklerine göre 22 milyona yaklaşan kayıtlı araç sayısından kasko sigortası yaptıranların oranı 6 milyonu bulmuyor. Yine TUİK’in verilerine göre yılda ortalama 1.2 milyon trafik kazasının yaşandığı, her ay çok sayıda otomobilin çalındığı Türkiye’de, araç sahiplerinin kabaca dörtte biri hırsızlık, yanma, kaza gibi risklere karşı kasko yaptırarak önlem almış durumda. Yaklaşık 16 milyonun üstünde araç sahibi ise bu riskler karşısında zararı bütçesinden karşılamak zorunda kalıyor.

POLİÇELER KARIŞTIRILIYOR

Trafik sigortasının sıklıkla kasko ile karıştırıldığına dikkat çeken Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Metin Oğuz, “Trafik sigortası zorunlu bir poliçe. Bu poliçeyi yaptırmadan trafiğe çıkmanın yüklü para cezası var. Trafik sigortası, trafik kazası sonucu karşı tarafa verilen hasarları, limitler dahilinde karşılıyor. İsteğe bağlı sigorta türü olan kasko ise; trafik kazası, hırsızlık, yangın, sel, deprem gibi pek çok dış etken nedeniyle araçta meydana gelen hasarları, yani kişinin kendi birikimini güvence altına alıyor” . Oğuz, kış şartları etkisini gösterirken, sürücüler için trafik risklerinin de arttığına işaret etti. Yoğun kar ve yağmur yağışlarının; zorlu hava koşullarının, kaza oranlarının artmasına neden ğunu belirten Oğuz, Anadolu Sigorta Kasko Sigortası’nın geniş teminat kapsamıyla sürücüleri tüm bu risklerden koruduğunu söyledi.