Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2017 14:35   Güncelleme : 25-12-2017 14:35

Aktaş Ar-Ge merkezi kuracak

Küresel düzeyde markalaşma vizyonu doğrultusunda, yenilikçi bir bakış açısıyla hareket eden Aktaş Holding, büyük önem verdiği AR-GE faaliyetleriyle ilgili çok önemli bir adım attı. Fierma, Ar-Ge alanında gerçekleştirdiği etkin ve sürdürülebilir çalışmalarının karşılığı olarak; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Ar-Ge Merkezi Belgesi almaya hak kazandı.

Aktaş Ar-Ge merkezi kuracak

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, Ar-Ge öncelikli üretim modeli çerçevesinde ciddi adımlar attı. Ar-Ge alanındaki faaliyetlerini, etkin ve sürdürülebilir kılmak adına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Ar-Ge Merkezi kurma başvurusunda bulunan Aktaş Holding, başvurularından olumlu sonuç elde ederek; Bakanlıktan Ar-Ge Merkezi Belgesi almaya hak kazandı.

BÜYÜK GURUR YAŞIYORUZ

Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, Ar-Ge Merkezi Belgesi ile büyük bir gurur yaşadıklarını açıkladı. Şirket olarak bu süreçten sonra sorumluluklarının daha da arttığını kayden Erol, Almanya’dan Çin’e, ABD’den Brezilya’ya kadar dünyanın her noktasında başarıyla faaliyetlerini sürdürmek için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi. Sami Erol, “Rekabetçi dünya düzeninde ayakta kalabilmek için Ar-Ge faaliyetleri, olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Biz de yeni teknolojileri, tüm operasyonel süreçlerde uyguluyoruz ve sektörümüzün ihtiyaç duyduğu çözümleri üretiyoruz. Bu noktada, ürün geliştirme öncelikli üretim modelini benimsemiş durumdayız. Nitekim ileri teknoloji imkanlarıyla geliştirdiği ürünlerde, optimum malzeme kullanılarak, çevre dostu, daha hafif, esnek ve dayanıklı özellikleri ön plana çıkmaktadır” .

FARK YARATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Aktaş Holding’in her yıl mevcut cirodan yüzde 3-4 düzeyinde payı, Ar-Ge faaliyetlerine ayırdığını aktaran Erol, şöyle devam etti: “Kısa vadede hedefimiz bunu yüzde 5’ler seviyesine çıkarmaktır. Global pazarlarda var olabilmenin, teknolojiye yatırım ve AR-GE çalışmaları ile mümkün olacağına inanıyoruz. Bu kapsamda, TAYSAD'ın düzenlemiş ğu Patent- Faydalı Model- Endüstriyel tasarım alanında, son 3 yıldır Türkiye’nin en fazla Patent/Faydalı model başvurusu yapan firma ödülüne layık görüldük. Ayrıca Aktaş Holding’in, dünya ortalamaları ölçeğinde halen toplamda yaklaşık 90 adet patenti, 15 faydalı modeli, 3 uluslararası patenti, 1 ülkesel patent başvurusu bulunuyor. Bunun yanında, her yıl da en az 10 adet patent başvurusu gerçekleştirmekteyiz.”