Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-12-2017 15:56   Güncelleme : 25-12-2017 15:56

Mercedes gücünü Tire’den alacak

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, G 300 serisinde General Tire’ın Grabber AT lastiklerini kullanmaya başladı. Arazide yüksek kavrama gücüne ve kara yolunda güvenli yol tutuşuna sahip olan Grabber AT lastikleri, Mercedes-Benz G Serisi’yle birleşerek gücünü zirveye taşıdı.

Mercedes gücünü Tire’den alacak

Continental bünyesinde yer alan, Amerikan kökenli General Tire markası, Mercedes-Benz G sınıfına orijinal ekipmanda lastik tedarikine başladı. Mercedes-Benz’in G sınıfı otomobilleri artık fabrikadan General Tire’ın LT 265/75 R 16 ebatında bütün arazilere uygun Grabber AT lastiğiyle çıkıyor. Grabber AT Mercedes bayilerinden de sipariş edilebiliyor.

HER KOŞULDA YÜKSEK PERFORMANS
 
General Tire EMEA Bölgesi İş Geliştirme Müdürü Matthias Bartz; "Mercedes-Benz orijinal ekipman ve yenileme pazarlarındaki çıtasını yükseltmeye devam ediyor. Mercedes’in bu onayı, bizim için çok özel bir kalite damgası anlamına geliyor. Avrupa’nın lider arazi aracı üreticilerinden Mercedes-Benz, General Tire'in 4x4 lastikleri üretiminde yüz yılı aşkın tecrübesini tercih etti. Bu bizim için gurur verici bir çalışmadır. Dayanıklı kauçuk hamur bileşimiyle geliştirilen Grabber AT, yollarda ğu kadar arazide de güçlü yönlerini sergiliyor. Güçlü sırt bloklarının yükseldiği beş adet çevresel kanalıyla maksimum kavrama gücü sağlarken gürültü oluşumunu da azaltan Grabber AT, aynı da engebeli arazide yüksek çekiş gücü sağlayacak şekilde tasarlandı. Grabber AT, güçlendirilmiş sırt bloklarıyla yol tutuşunu dengeli hale getirirken direksiyon manevralarında da yüksek kilometre performansı garanti ediyor. 13,5 mm gibi yüksek diş derinliğine rağmen lastiğin hamur bileşimi, keskin kenarlı yüzeylerde hasarlanmaya karşı güçlü direnç gösteriyor" .