Güncel Haber
Giriş Tarihi : 08-01-2018 17:37   Güncelleme : 08-01-2018 17:37

Eğitim alan şoförler daha dikkatli

MOTAŞ, kentiçi toplu taşıma şoförleri için eğitim semineri düzenledi. Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkı’nda verilen seminer iki gün sürdü. Eğitimde slayt eşliğinde ve kaza anlarından farklı görsellerle trafiğin insan hayatındaki yeri ve buna karşı alınacak tedbirler anlatıldı.

Eğitim alan şoförler daha dikkatli

İnsanın ğu yerde trafiğin de olacağının belirtildiği sunumda trafikte kazalara sebep olmamak ve meydana gelebilecek kazalara engel olmak için alınması gereken önlemler aktarıldı. Bir sürücünün öncelikle aracının dış ve iç kontrollerini yaptıktan sonra aracının kapısını açması ve araca bindikten sonra ise gerekli ayarlamaları yapmasının faydaları üzerinde duruldu. Güvenli sürüş tekniklerini uygulayan sürücülerin kaza yapma riskinin çok az ğunu vurgulayan eğitmenler, uykusuz, dikkatsiz ve sinirli araç kullanan sürücülerin de kaza yapma risklerinin çok yüksel ğunun altını çizdi.

TRAFİK KAZALARINDA DÜŞÜŞ

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, “Eğitim durumu arttıkça, trafik akışının ğu yollar düzeldikçe inanıyoruz ki meydana gelen kazalarda da belli bir düşüş sağlanacaktır. Malatya’nın toplu taşımasını yürüten şirketimiz, belli periyodlarla değişik konularda eğitimler veriyor. Verdiğimiz eğitimlerle birlikte sürücülerimizin karıştığı kaza sayısında her yıl belli bir düşüş sağlanmıştır. 2015 yılında karıştığımız kaza sayısını 2016 ile kıyasladığımızda yüzde 13 bir düşüşün sağlandığını görüyoruz. Yine 2015 yılı ile 2017’nin kaza sayısını kıyasladığımızda yüzde 48 bir düşüşü yakaladığımızı görüyoruz. Personelimizin karıştığı kaza sayısında iyi bir düşüş sağlansa da bunu yeterli görmüyoruz. Bu rakamı daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz. Yolcularımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini yükseltmek ve kaza oranlarını en aza indirmek için personel eğitimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.