Hava
Giriş Tarihi : 19-02-2018 17:17   Güncelleme : 21-03-2018 12:52

DHMİ Türkiye sınırlarını aştı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne Türkiye dışında şirket kurma yetkisi verdiklerini açıkladı. Bakan Arslan, "DHMİ artık küresel marka haline gelecek" dedi.

DHMİ Türkiye sınırlarını aştı

Havayolunun, halkın yolu olması için 15 yıldır yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gerçekleştirilen projelerle bununda meyvesini toplamaya başladıklarını söyledi. Bakan Arslan, Türkiye'nin havacılıkta son yıllarda en çok büyüyen ülke olma özelliğini sürdürmesinden dolayı da mutlu klarının altını çizdi.

Türkiye'de havacılık sektörünün geliştirilmesinin ve büyütülmesinin kolay olmadığına işaret eden Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Çok cesur adımlar atılması gerekiyordu. Bu kararların en büyüğü havacılığın serbestleştirilmesiydi. Arkasından yap-işlet-devret (YİD) uygulamaları geldi. Biz bunları yaparken tabii birileri de Devlet özelleşiyor, Devlet satılıyor diye eleştiriler yapıyorlardı. Bugünlere gelmek elbette kolay olmadı ama cesaret ve kararlılıkla ülkenizin menfaatine ğuna inandığınız adımları atarsanız, şüphesiz ki büyük başarılar ardından gelir. Yine havacılığımızı daha da büyütmek için bir dev adım daha attık ve İstanbul'a dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyoruz. Bu kararımıza da gerek ülke içinden gerekse dışından birçok muhalif çıktı ve havalimanını inşa ettirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Biz tereddüt dahi göstermeden yolumuza devam ettik ve kısa süre sonra havalimanımızı hizmete açacağız. İşte bu gelişmeler DHMİ Genel Müdürlüğü'nü de büyüttü ve artık dünyaya açılma ı geldi."

Serbestleşme kararı ve ardından YİD modeli uygulamalarıyla özel sektöre imkan tanıdıklarını anımsatan Bakan Arslan, böylece DHMİ Genel Müdürlüğü'ne yeni rakipler oluştuğunu ve bu rekabetin kurumun da önünü açtığını dile getirdi.