Güncel Haber
Giriş Tarihi : 19-02-2018 17:57   Güncelleme : 19-02-2018 17:57

Trafik Sigortasında serbest dönem başlıyor

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, zorunlu trafik sigortasında yüzde 5 oranında zam yapılacağını, Haziran veya Temmuz ayından sonra ise serbest piyasa dönemine geçileceğini söyledi. Başkan Purtuloğlu, "Zorunlu trafik sigortasında şirketler zarar ediyor" dedi.

Trafik Sigortasında serbest dönem başlıyor

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası’nda Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapılması için konunun uzmanları çalışmaya başladı. Zorunlu trafik sigortası primlerinin belirlenen esasların dışına çıkmadan sigorta şirketleri tarafından belirlenmesi öngörülüyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, "Trafik sigortasına 2018 yılbaşından itibaren yüzde 5 zam yapıldı. Daha sonra yüzde 1 olan aylık enflasyon güncellemeleri de yüzde 1.5 olarak devam etti. Bunun sonucunda Türkiye genelinde iyi sürücülerin sigorta primi 490 liradan 515 liraya, trafik canavarlarının primi ise 2 bin 339 liraya çıktı. Böylece sigorta şirketlerinin zararı da 270 milyon liraya kadar iniyordu. Şimdi yüzde 5 oranında bir zam daha yapılacak. Şuan ki mevcut haliyle şirketler zarar ediyor" ifadesini kullandı.

"Kimsenin zarar etmesini istemiyoruz. Amacımız Kazan, kazan mantığıdır" diyen Başkan İsmail Purtuloğlu, şirketlerin zarar etmemesi için Haziran veya Temmuz ayından itibaren serbest piyasaya geçileceğini açıkladı. ASKON Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, "Sahibi ğum Ulaşım Şirketler Grubu, özel halk otobüsü camiasına yönelik sigorta hizmetlerini sunmaktadır. Bugün ortala en düşük halk otobüsünün zorunlu trafik sigortası 7 bin TL iken, serbest piyasaya geçilince bu rakam 9 bin 500 TL'ye çıkacak" .