Dernekler
Giriş Tarihi : 07-03-2018 21:45   Güncelleme : 21-03-2018 12:50

Oda da kazanan esnaf ve Göksel Ovacık

İstanbul Otobüs Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası’nın 18’inci Olağan Genel Kurul toplantısı Topkapı Eresin otelde yapıldı. Yeni dönem yönetim kurulu seçimlerinin de yapıldığı genel kurulda esnaf, kararını hizmet adamı Göksel Ovacık’tan yana kullandı.

Oda da kazanan esnaf ve Göksel Ovacık

Heyecanı yüksek ve yoğun katılımın ğu genel kurulda Divan Başkanlığına İstanbul Esnaf Odaları Birlik Başkanı Faik Yılmaz, kâtip üyeliklere Nejdet Güney, Nezir Aslanhan, Mehmet Eroğlu seçildi. Divan başkanı Faik Yılmaz, selamlama konuşmasından sonra, gündem maddelerini sıraladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının hep birlikte söylenmesinin ardından Şuayp Toptan geçmiş dönem yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporlarını okudu. Divan Başkanı, yönetim ve denetim kurulu raporlarını tek tek oylamaya sunarak ibra etti. Ardından önümüzdeki dönem tahmini bütçe oylandı, kabul edildi.

OVACIK RAKİPLERİNE FARK ATTI

Yönetim kurulu faaliyet raporu hakkında konuşma yapan Göksel Ovacık, esnaf odasının daha aktif çalışması gerektiğini ifade ederek, değişimden yana klarını söyledi. Ekibiyle birlikte kendilerinin sektöre yeni bir heyecan ve umut klarını belirten Ovacık, pasif çalışan odayı daha aktif hale getirmek için yoğun mesai harcayacaklarının sözünü verdi. Dilek temenniler bölümünde Başkan adaylarına 10 dakika süre verilerek, projelerini anlatması sağlandı. Üyeler söz alarak gündem maddeleri üzerinde görüş ve düşüncelerini aktardılar. Daha sonra seçime geçildi. Göksel Ovacık Cumali Acar ve İsmail Yüksel’in yarıştığı seçimlerde 344 oy alan Göksel Ovacık, en yakın rakibi olan İsmail Yüksel’e 130 oy fark attı. Cumali Acar ise 72 oy aldı. Genel kurul sonrası teşekkür konuşması yapan Başkan Göksel Ovacık; “Esnaf gücünün farkında ama oda gücünün farkında değildi. Değişimin olması gerektiğine yürekten inandığımız için güçlü oda, güçlü esnaf misyonu ile yola çıktık. Bugün üyelerimiz değişimden yana oy kullandı. Büyük bir sorumluluk içinde, güvene layık olmaya çalışacağız. Esnafımıza desteklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere de şükranlarımı sunuyorum” .

GÜÇLÜ EKİP İŞ BAŞINDA

Göksel Ovacık başkanlığında odanın yeni dönem yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Nevzat Güneş, Lokman Akhan, Murat Bozkuş, Yalçın Binici, Abuzer İçli, İlyas Savaş ve Abdurrahman Çabak. Denetleme kuruluna ise Erol Alan, Hüseyin Sargın ve Mehmet Nesim Koçyiğit seçildi.