Treyler
Giriş Tarihi : 12-03-2018 15:17   Güncelleme : 21-03-2018 12:39

Treylerde kara kutu dönemi başladı

Tırsan, treylerde anlık kontrol dönemini başlattı. Tırsan Telematik adı verilen sistem sayesinde aracın konumu, şoförün durumu ve yük hakkındaki bilgiler anlık olarak filo müşterileri ile paylaşılacak. Sistem sayesinde yakıt tüketiminin azaltılması ve güvenliğin arttırılması amaçlanıyor.

Treylerde kara kutu dönemi başladı

Treyler üreticisi Tırsan, ticari araçlar teknoloji tedarikçisi WABCO'nun Türkiye temsilcisi İntermobil ile stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. İmza törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Nuhoğlu, İntermobil Yönetim Kurulu Başkanı Nadine Perahya, Genel Müdür Rıfat Perahya ve WABCO Avrupa Treyler Satış Direktörü Carsten Hogrefe katıldı. İş birliği kapsamında hayata geçirilen Tırsan Telematik ile nakliyeciler; yakıt ve EBS verilerini, lastik basınçlarını ve balata aşınmalarını uzaktan takip edebilecek. Ayrıca doğru rota planlamasını yaparak bakım giderlerini de azaltacak bir platforma sahip .

ANLIK TAKİP BAŞLADI

Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, nakliyecilere verimliliklerini artıracak ve rekabet üstünlüğü sağlayacak yeni bir hizmet sunduklarını açıkladı. Nuhoğlu “Görülemeyen ve ölçülemeyen ne varsa Tırsan Telematik bunu ortaya çıkaracak. Tırsan ve nakliyecilerimiz 41 yıldır etle tırnak gibi ayrılmaz bir bütün . Onların işini kendi işimiz gibi görüyor, onları ileriye taşıyacak her adımda onlara güç vermek istiyoruz Biz bir aileyiz ve birlikte güçlüyüz. Biz hep beraber bir yola çıktık ve aynı yolu yürüyoruz. Bu büyük aile için üzerimize ne düşüyorsa onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Tırsan olarak müşterilerimize sunacağımız telematik çözümler araç takip sistemlerinin çok ötesinde. Nakliyecilerimize kârlılık sağlayan, masraflarını düşünen, operasyonel hızlarını ve kalitesini artıran, sürücüden aracın en ufak parçasına kadar her şeyi anlık takip etmesini sağlayacak bir imkan sunuyoruz” .

BAŞI TIRSAN ÇEKTİ

İntermobil Yönetim Kurulu Başkanı Nadine Perahya ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Tırsan ile yapmış ğumuz bu anlaşma sonucunda, treyler sektöründe dijitalleşme ve telematik çözümlerin etkisi kça artacak. WABCO treylerler için dünyanın en gelişmiş telematik çözümleri üreten bir markadır. Tırsan ile oluşturduğumuz bu güçlü iş birliği ile sektörde büyük bir dönüşüm yaşanacak ve bu dijitalleşme treyler sektörünün kaderini fazlasıyla etkileyecektir. Gelecekte dijitalleşmenin treyler sektöründe etkili olup olmayacağı konusunda üreticilerin yüzde 15’i evet derken, uzmanlara sorulduğunda bu oran yüzde 85’e çıkıyor. Uzmanlar 5 yıl içinde treylerde dijital dönüşümün yaşanacağını iddia ediyor. Bu dönüşüm için daralıyor. Bir an önce buna geçen firmalar fark yaratacak ve rekabette öne geçecektir. Tırsan da bu gelişimin başını çekiyor.”