Treyler
Giriş Tarihi : 12-03-2018 16:50   Güncelleme : 26-03-2018 00:01

Tırsan rakiplerinden 4-0 önde

Treylerde teknolojik dönüşümü başlatarak Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda yatırım yapan Tırsan, kullandığı robotik sistemlerle üretimde verimlilik ve kapasite artışı yakaladı.

Tırsan rakiplerinden 4-0 önde

Sürdürülebilirlikte treyler sektörünün öncüsü Tırsan, üretim teknolojilerine yaptığı yatırımlarla önemli adımlar atmaya devam ediyor. 2009 yılında Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezini kuran, Endüstri 4.0 prensipleri doğrultusunda kurguladığı ikinci Ar-Ge merkezini 2019 yılında devreye alacak olan Tırsan, üretim teknolojilerinde robotik sistemleri devreye aldı. Şirket, treyler şasi boyahanesi astar ve sonkat boya kabinlerinde de robotik boyama sistemini kullanmaya başladı.

Otomasyon düzeyi yüksek kataforez boya kaplama tesisini daha önce faaliyete geçirerek sektörde bir ilki yapan Tırsan, bu yıl içerisinde otonom bakımlarını tüm ekipmanlar için devreye alıp TPM’de önemli bir safhaya gelmiş olacak. Ayrıca üzerinde çalışılan bir yazılım ile ekipman verimliliklerinin (OEE) arttırılması ve gerçek lı raporlamalar oluşturulacak.

TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR

Tırsan Treyler İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yılmaz, sürdürülebilir kalkınma hamlesi doğrultusunda üretim teknolojilerine yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi. Yılmaz, “Treyler şasi boyahanemizde astar ve sonkat boya kabinlerinde slider hareketli robottan oluşan, otomatik boya hazırlama ve dozajlama otomasyonları ile entegre çalışan robotik boya sistemimizi devreye aldık. Bu yatırımdaki amacımız, verimliliğimizi, ürün kalitemizi arttırıp sürekliliği sağlamaktı ve başardıkta. İşçi sağlığı ve güvenliği ile çevresel konularındaki gelişimimizi devam ettirmek istiyoruz. Ayrıca kurduğumuz otomasyon düzeyi yüksek olan yüzey işlem ve kataforez boya kaplama tesisimiz ile kalite ve teknoloji anlamında da ön palana çıkıyoruz. Çevre yatırımı için örnek olan 440 m3/gün kapasiteli biyolojik ve kimyasal entegre atık su arıtma tesisimiz, oluşturduğumuz farkın güzel bir örneğini oluşturuyor” .

ÜRETİME POZİTİF YANSIDI

Ahmet Yılmaz, teknolojik yatırımların üretim proseslerine yansımasını ise şöyle anlattı: “Yaptığımız yatırım ve çalışmalarımız sonucu boya prosesimizde kullanılan araç başı boya tüketim miktarında manuel uygulamaya göre yüzde 45 oranında verimlilik artışı elde ettik. Boyahanemizde kurulan robot otomasyon sistemi ile ERP sistemleri arasındaki iletişimi sağlayarak endüstri 4.0 prensipleri kapsamında çalışmaya da başlamış bulunmaktayız. Robotik otomasyon sistemimiz tip tanımları ve renk bilgilerini işletmemizde kurulu olan ERP sistemi ile haberleşerek gerekli boyama işlemlerini otomatik gerçekleştirerek endüstri 4.0 çalışmalarımızda yerini aldı.”