Otomotiv
Giriş Tarihi : 18-03-2018 23:28   Güncelleme : 04-04-2018 13:19

Karsan ABD de üretim üssü kurdu

Toplu taşıma sistemleriyle şehirlere modern çözümler sunan yerli üretici Karsan, Morgan Olson ile olan işbirliğini bir adım daha ileri taşıdı. Anlaşma kapsamında ABD’li üretici Morgan Olson, Karsan’ın Kuzey Amerika pazarına özel olarak tasarladığı araçların montaj, üretim, satış ve satış sonrası hizmet faaliyetlerini ABD’deki tesislerde gerçekleştirecek.

Karsan ABD de üretim üssü kurdu

Bursa’da yer alan iki fabrikasında çağın mobilite ihtiyaçlarına uygun modern toplu taşıma ve ticari araç üretimi gerçekleştiren Karsan, ticari taşımacılık alanında ABD’li partneri ile olan işbirliğini bir adım daha ileri taşıdı. Morgan Olson’un Tennessee’de bulunan tesislerinde bir araya gelen iki şirketin yöneticileri, ABD’de ortak üretim gerçekleştirmek üzere el sıkıştı.

STRATEJİK ORTALIK

Karsan CEO'su Okan Baş, “Morgan Olson ekibine yaptığımız bu ziyaretimizle, seçkin müşterilerin belirli ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Bu konuda sektörün en yenilikçi ve etkili ortaklıklardan birini meydana getireceğine dair inancımız da pekişmiş . Amerika pazarında Morgan Olson, bizim saygın bir stratejik ortağımızdır. Kuzey Amerikalı bir ortak ile yapmış ğumuz bu anlaşma, bizim eşsiz tecrübemizden sonuna kadar yararlanabileceğinin önemli bir adımını ifade etmektedir” açıklamasını yaptı.

SEKTÖRDE BENZERİ YOK

Morgan Olson şirketinin sahipleri J.B. Poindexter & Co. Yönetim Kurulu Başkanı John Poindexter ise, imzalanan ortak üretim anlaşması kapsamında, şu ifadeleri kullandı: “Karsan'ın Türkiye'deki tesislerinden ve taşımacılık alanındaki becerilerinden gerçekten de etkilenmiştik. Ekibimiz, Karsan'ın yönetim ekibiyle görüşme fırsatına sahip ve ilgili şirketimizin uzmanlığının bu işe katılmasıyla sektörümüzde benzeri olmayan bir ortaklığın meydana geleceği bizim için aşikâr .”