Otomotiv
Giriş Tarihi : 22-03-2018 16:38   Güncelleme : 04-04-2018 13:17

Temsa ikinci defa altın oldu

Türkiye'nin yerli otobüs üreticisi Temsa, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) tarafından verilen 2017 İhracat, Teknoloji ve Yan Sanayii Başarı Ödülleri’nde ihracat kategorisinde Altın Madalya’nın sahibi oldu.

Temsa ikinci defa altın oldu

İhracat başarılarına her yıl yenilerini eklemeyi sürdüren Temsa, OSD tarafından verilen 2017 İhracat, Teknoloji ve Yan Sanayii Başarı Ödülleri’nde de birincilik kürsüsünde yerini aldı. 2016 yılında129 milyon dolarlık ihracatla birinci olan Temsa, 2017 yılında da 171 milyon dolarlık ihracatıyla yine Altın Madalya’ya layık görüldü. Temsa Genel Müdürü Hasan Yıldırım, ödülü TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu’nun elinden aldı.

İHRACATLA HER YIL BÜYÜYOR

Otomotiv sektöründe ihracatta yönelerek elde ettikleri başarıdan dolayı ödüle layık görülmelerinin gurur verici ğunu belirten Temsa Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “Yüzde yüz Türk mühendislerinin ürünü olan 30 bini aşkın aracımız dünyanın 66 ülkesinde boy gösteriyor. Topluluğumuzdan aldığımız güç ve ülkemiz ekonomisine olan inancımızla yatırımlarımızı sürdürürken, ihracatımızı da her yıl ileriye taşıyoruz. Küresel büyüme vizyonumuz ve pazar çeşitlendirme stratejimizin bir sonucu olarak, ihracatımızı son bir yılda yüzde 33, son 3 yılda ise yüzde 70 oranında artırmayı başardık. Bu yıl da ihracatta yine önemli gelişmeler elde etmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.