Güncel Haber
Giriş Tarihi : 27-03-2018 13:46   Güncelleme : 09-04-2018 10:53

Doğuş'un servis müşterisi arttı

Periyodik araç bakımı için yetkili servislerini kullanmayan müşterilerin geri kazanılması amacıyla Satış Sonrası Müşteri Bağlılığı projesini hayata geçiren Doğuş Otomotiv, servise geri dönüş oranını yüzde 70’e çıkardı.

Doğuş'un servis müşterisi arttı

Doğuş Otomotiv, yetkili araç servislerini kullanmayan müşterilerini geri kazanmaya odaklandı. Firma bu kapsamda; Doğuş Müşteri Sistemleri ile birlikte Satış Sonrası Müşteri Bağlılığı projesini hayata geçirdi. Projede analitik çözüm olarak SAS’ı tercih eden DMS, uzun ömürlü ve tarafsız sonuçlar elde ederek verileri doğru modellemeyi ve projede somut sonuçlar elde etmeyi başardı.

DİJİTAL MEDYADA MÜŞTERİ

Müşteriyle iletişimde alışılagelmiş iletişim kanallarına ek olarak inovatif iletişim modelleri kullandıklarını söyleyen Doğuş Otomotiv Stratejik Pazarlama Müdürü Çağla Gül, “İletişim modeli için üç farklı kurgu planladık. Konvansiyonel mecralara ilave olarak, dijital medya kullanımıyla kişiye özel teklifimizi görsel iletişim ağırlıklı, hızlı ve isme özel iletmeyi başardık. Dijital medya lead-ad iletişim kurgusu sayesinde teklifimizle ilgilenen müşterilerin kayıtlı bilgileri ile hızlı randevu oluşturarak müşteri deneyimini iyileştirdik. Müşteri iletişimini sadece telefon veya SMS üzerinden değil, sosyal medya adı ile dijitalleştirerek Türkiye’de otomotiv sektöründe ilk kez churn modellemesi sonuçlarını kullanarak hedef kitle iletişimi yapmış k” .

GERİ DÖNÜŞ ORANLARI YÜKSELDİ

Doğuş Otomotiv Stratejik Pazarlama Müdürü Çağla Gül, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam eti: “Tüm bu çalışmaların sonucunda, telefon ile yapılan aramalarda servise geri dönüş oranı kontrol grubuna göre 12 puanlık bir artışla yüzde 21 olarak gerçekleşti. Dijital medya ile yapılan iletişimlerde yüzde 20’ye yakın tıklanma oranı alınırken, yüzde 8 lead formu drma oranı yakalandı. Servise geri dönüş oranı ise form dran müşterilerin yüzde 70’i olarak gerçekleşti ve hem müşteri bağlılığı artırılmış hem de ek gelir sağlanmış .”