Dernekler
Giriş Tarihi : 31-03-2018 23:05   Güncelleme : 31-03-2018 23:05

Karakış: Plaka Tahdidinin yolu İTO’dan geçiyor

İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, 9 Nisan’da gerçekleşecek olan İstanbul Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Karakış, “Servisçilerin her geçen gün artan sorunlarının çözümü noktasında İTO çok önemli bir noktadadır. Dolayısıyla İSTAB’ı İTO’Da güçlü kılmak için tüm sektör temsilcilerimizi oylarını kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Karakış: Plaka Tahdidinin yolu İTO’dan geçiyor

İstanbul Ticaret Odası seçimlerinin Türkiye ekonomisi açısından ğu kadar servis sektörü için de büyük önem taşıdığını kaydeden İSTAB Başkanı Ahmet Karakış, “Bu seçimin sonuçları sektörümüz için hayati önem taşıyor. 81 meslek komitesinin bulunduğu İTO’da sektörümüz 22 No’lu Şehir içi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi’nde temsil ediliyor. Bu komite kanalıyla sektörümüzün sorunlarını İTO gibi çok önemli bir platformda dile getirme imkânı buluyoruz, çözüm noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz” .

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIYOR

Hali hazırda 22 Komite’nin 11 üyesinin çoğunluğunun İSTAB’da da söz sahibi ğunu hatırlatan Başkan Ahmet Karakış, “İSTAB, dernekler kanununa göre kurulmuş bir STK’dır. İTO’nun gücü, İSTAB’ın arkasında ğunda hem sesimizi duyurma hem de çözüm noktasında bir adım öne çıkıyoruz. Bu nedenle 22. Komite’de İSTAB üyelerinin de olması önem arz ediyor. Bu noktada sektörümüzün bize vereceği destek İTO’daki gücümüze güç katacaktır” diye konuştu.

TAHDİT HAKKIMIZ

22 No’lu Şehir İçi Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi’nin İstanbul’da plaka tahdidinin gerçekleşmesi için önemli çalışmalara imza attığını, İTO’nun eski Başkanı İbrahim Çağlar’ın da bu çalışmalara destek verdiğini hatırlatan Karakış şöyle konuştu:  “Bugüne kadar tahdit konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı ve temaslarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Geçmiş dönemde ğu gibi sektörün tüm paydaşlarıyla bu çalışmamızı yürüteceğiz, plaka tahdidi konusundaki haklılığımızı her platformda anlatmaya devam edeceğiz. Plaka tahdidi İstanbul servisçisinin de hakkıdır. Bu nedenle sektör olarak İTO’da güçlü bir şekilde temsil edilmeliyiz. Bunun yolu da İSTAB’dan geçmektedir.”

SEKTÖR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İSTAB Başkanı Karakış, UKOME’de temsil hakkı için çalışmalara her platformda devam edileceklerini dile getirdi. Servis sürücüleri için devlet nezdinde veya SGK ödemelerinde destek almak için girişimlerde bulunulacağını ifade eden Ahmet Karakış, araçlarda yapılması düşünülen sensor ve kamera sistemleri ile ilgili dönüşüm için tarih ötelemesi talebini gerekli makamlara ilettiklerini, bu konunun da takipçisi olacaklarını söyledi. Karakış, servis sürücüleri ve hosteslerle ilgili sektörü rahatlatacak düzenlemelerin yansıra yeni araç alımlarında ÖTV desteği ve uygun kredilendirmeler için de çalışmalar yapılacağını kaydetti.

OYUNUZU KULLANIN

Servis sektörünün ve sürücülerinin hak ettiği itibarı geri kazanması için gerekli tüm çalışmaların eksiksiz yerine getirileceğini söyleyen Karakış, 14 bin sektör mensubuna da “Gelin sektörünüzün geleceği için oyunuzu mutlaka kullanın” çağrısı yaptı.