Güncel Haber
Giriş Tarihi : 06-04-2018 16:39   Güncelleme : 04-05-2018 09:29

İnci enerjide ilk adımı attı

Otomotiv sektöründe 50 yılı aşkın süredir akü ve jant üretimi yapan İnci Holding ezber bozdu. Holdingin iştiraklerinden İncitaş, Çinli Zhangzhou Huawei Power Supply Tech ile iş birliği yaparak yenilenebilir enerji pazarına girdi.

İnci enerjide ilk adımı attı

İncitaş, Outdo Solar Jel markasıyla yenilenebilir enerji sektörüne girdi.  İncitaş, teknoloji şirketlerinden Huawei ile iş birliği yaparak Outdo Solar Jel markalı akülerinin Türkiye distribütörü .

ÇEVRECİ YAKLAŞIM

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “İnci Holding olarak gerçekleştirdiğimiz tüm yatırımlarımızda önceliğimiz çevre yararıdır. Yenilenebilir enerji, sanayici olarak sorumluluğumuzdur. Bu alanda neler yapabileceğimizi uzun süredir araştırdık.  Şimdi önemli bir adım atıyoruz ve solar aküleri Türkiye’ye getiriyoruz. Çünkü bizim için iş yapış şekli olan çevresel sürdürülebilirlikle ilgili fırsatları değerlendirmek istiyoruz” .

AKÜNÜN ÖMRÜ UZATILDI

Neşe Gök, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: “Outdo Solar Jel güneş enerjisi sistemleri ile üretilen enerjiyi depolayabildiği için yenilenebilir enerji sektörünün en önemli sorununa çözüm getiriyor. Outdo Solar Jel’in kapağının altında entegre bekleme modu dolum paketleri bulunuyor. Akü, hizmet ömrünün sonuna yaklaşınca dolum paketi kullanılarak drabiliyor. Böylece akünün hizmet ömrü uzatılabiliyor. Outdo Solar Jel’in üzerinde yer alan LED ekran sayesinde ürün şarj ve kapasite durumu görülebiliyor. Aynı gösterge akünün kullanım sayacı olarak da kullanılıyor. LED ekran yine çevrim sayısını gösterdiği gibi akünün kullanımı esnasında gerekli kapasitenin düşmesi durumda sesli uyarı sistemini de içeriyor. Bu uyarı sayesinde ürün, doğru ve en iyi performansı sunuyor.”