Dernekler
Giriş Tarihi : 12-04-2018 11:40   Güncelleme : 04-05-2018 09:24

Otobüsler İTO'da birleşti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimlerinde 23. Komiteyi “Turizm ve Taşımacılar Elele” grubu 296'ya 237 oy alarak kazandı.

Otobüsler İTO'da birleşti

İTO Meslek Komitesi seçimleri, 9 Nisan Pazartesi günü Yeşilköy CNR’da yapıldı. Saat 09.00’da başlayan seçimler, 17.00’de sona erdi. Sandıkların açılmasının ardından, 23 No’lu Meslek Komitesi seçimlerini ortak liste çıkaran “Turizm ve Ulaşım Elele” grubu kazandı.

Türkiye’nin 420 binden fazla üyesiyle en büyük ticaret odası unvanına sahip olan İstanbul Ticaret Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. 23’üncü Komiteyi oluşturan “Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri” seçimlerinde TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) çatısı altında birleşen seyahat acentelerinin temsil edildiği Mavi Liste ile TOFED (Türkiye Otobüsçüler Federasyonu), TOF (Tüm Otobüsçüler Federasyonu) , TTDER (Turizm Taşımacıları Derneği), UYOF (Uluslararası ve Yurtiçi Otobüsçüler Federasyonu), TURODER (Turizm Otobüsçüler Derneği) ve ULOD (Uluslararası Otobüsçüler Derneği) ile TÜRSAB’a bağlı seyahat acentelerinden oluşan Turuncu Liste yarıştı.

İstanbul Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen İTO 23. Komite Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Komitesi seçimleri kapsamında, sabah 09.00’da oy verme işlemi başladı. Saat 17:00’de  oy verme işleminin sona ermesinin ardından açılan sandıklar rengini belli etmeye başladı. İTO 23. Komite Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Komitesi seçimleri için Sürpriz Turizm’in sahibi Semih Semihoğlu ve yeni TÜRSAB Yönetimi ortaklığında oluşturulan Mavi Liste ile TOFED, TOF, TTDER, TURODER, ULOD ve TÜRSAB’a bağlı acentelerin birleştiği Turuncu Liste yarıştı. Seçimlerin galibi 59 oy farkıyla Turuncu Liste . 23. Komite (Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Komitesi) seçimlerinin ardından açıklanan sonuçlara göre; 52 No’lu sandıkta iki liste de 146 oy aldı. 51 No’lu sandıkta ise Mavi Liste 91 oyda kalırken, Turuncu Liste 150 oy alarak zaferi elde etti.

Birol Özcan (TOFED), Şenol Ayyıldız (Metro Rent A Bus), Çağatay Kepek (Kamil Koç), Mehmet Öksüz (Mini Tur), Hüseyin Selami Çelebioğlu (Global Access Travel), Eymen Faik Demircan (Emir Turizm), Salih Kutluoğlu (Parkur Turizm), Mustafa Yıldırım (Forum Turizm), Mustafa Yıldırım (AVTER)