Demir Yolu
Giriş Tarihi : 12-04-2018 22:24   Güncelleme : 24-04-2018 12:22

Un Ro-Ro birkez daha satıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) önderliğinde Türk nakliye firmaları tarafından kurulan ve daha sonra KKR’ye ardından da Actera ve Esas Holding’e satılan Un Ro-Ro, bir kez daha el değiştirdi. Türk nakliyecisine rekabet avantajı sağlayan Un Ro-Ro, 950 milyon Euro'ya Danimarkalı DFDS şirketine satıldı. Şirkette UND’nin ise yüzde 0,88 hissesi bulunuyor. Teklif gelmesi halinde UND’nin de hissesini satacağı öğrenildi.

Un Ro-Ro birkez daha satıldı

Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi DFDS A/S özel sermaye fonu Actera ve Esas Holding’in neredeyse ına sahip ğu Un Ro-Ro’nun yüzde 98.8’ini, finansal borçlar düşüldükten sonra 950 milyon Euro hisse değeri üzerinden satın aldı.

ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK

DFDS’nin CEO’su Niels Smedegaard, “Un Ro-Ro’nun satın alınmasıyla, operasyonel olarak Kuzey Avrupa’ya benzeyen Avrupa’nın en cazip taşıma pazarlarından birine girmiş bulunuyoruz. Un Ro-Ro ile Akdeniz’deki varlığımızı genişletmek istiyoruz. Un Ro-Ro son derece kârlı bir şirket ğu kadar pazar payı itibariyle de Türkiye’deki en yakın rakibini ikiye katlamış bir pozisyondadır” .

ALANINDA UZMANLAR

Un Ro-Ro’nun CEO’su Selçuk Boztepe ise konuya ilişkin şöyle konuştu: “Yeni hissedarımızın sektöre hakim ve alanında uzmandır. Kombine ağ yeteneklerinin yanında mali güçleri de bulunuyor. DFDS şirketinin Un Ro-Ro ile birlikte Türk ihracatçılarının ve uluslararası lojistik şirketlerinin rekabet gücünü artırmasına yönünde ciddi katkıları olacağından eminim.” Türkiye-Avrupa arasında Ro-Ro gemileri ile intermodal taşımacılık yapan Un Ro-Ro’nun halihazırda yılda 322 bin araç kapasiteli 12 gemiden oluşan filosu bulunuyor. Un Ro-Ro, Türkiye ve AB arasında Akdeniz’de beş yük taşımacılığı güzergâhı işletiyor. Bu güzergâhlardan dördü İtalya, biri ise Fransa’dır.

TÜRK NAKLİYECİSİ KURDU

Avrupa’ya yapılan karayolu taşımacılığında Türk nakliyecisi sıkıntıya girdi ve çözüm yolunu deniz taşımacılığında buldu. 1994 yılında 48 Türk nakliyecisi bir araya gelerek, Türkiye'den Avrupa'ya, denizyoluyla yük taşımacılığı yapmak amacıyla intermodal kısa deniz taşımacılığı operatörü olan UND Ro-Ro'yu kurdu. Şirketin filosunda 12 adet gemi bulunuyor.