Deniz
Giriş Tarihi : 21-05-2018 13:24   Güncelleme : 16-10-2018 01:13

Fairline 50 yaşında

İngiltere’nin tüm dünyada el işçiliği ile tanınan, ilkleri yaratmış lüks tekne markası Fairline Yachts, Karina Yatçılık tarafından düzenlenen bir etkinlikle 50'nci kuruluş yıl dönümünü İstanbul'da kutladı. 50'inci yıl kutlamasında ayrıca Fairline Yachts’ın yeni modeli Fairline Squadron 53 modelinin de Türkiye de ön gösterimi yapıldı.

Fairline 50 yaşında

Karina Yatçılık tarafından Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen etkinliğe İngiltere’den Fairline Yachts Genel Müdürü Russell Currie ve İş Geliştirme Direktörü Karl Gilding katıldı. Fairline Yachts Genel Müdürü Russell Currie ve Karina Yatçılık yönetici ortakları Murat Soydaş ile Ersev Sevinçer ev sahipliğinde düzenlenen davette konuklar, Türkiye lansmanı yapılan Fairline Squadron 53 modelini yakından inceleme imkânı da buldu.

POPÜLASYONU ARTIYOR

Karina Yatçılık Genel Müdürü Murat Soydaş, “1989 yılında Türkiye’nin ilk resmi yat satış firması olarak kurduğumuz Karina ile Fairline birbirleriyle çok özdeşleşmiş isimler. Türkiye’de çok sayıda Fairline kullanıcısı var. Bugüne kadar Karina olarak 23 yıl içinde yaklaşık 200 adet Fairline tekneyi Türkiye’ye getirdik ve müşterilerimize teslim ettik. Çeşitli vesilelerle ikinci el olarak gelenleri de katarsak ülkemizde tahminen 250-300 arası Fairline popülasyonu ğunu düşünüyoruz. Fairline’ların sayısı gün geçtikçe artıyor. Fairline ile bir araya geldiğimiz bu etkinliği 10'uncu kez düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Bu gece, Squadron 53 model teknemizin lansmanını da yaparak deniz severlerin beğenisine sunmanın heyecanını yaşıyoruz” .

TÜRKLER TEKNEYİ SEVİYOR

Fairline Yachts Genel Müdürü Russell Currie de Türkiye’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu: “50 yıllık bir marka olan Fairline bugüne dek 13 bine yakın tekne üretti. 33 feet’ten, 80 feet’e yakın lüks yatlar üretiyoruz. Hepsi çift motorlu, 32 knota yakın hıza ulaşan, kabinleri çok kullanışlı ve denizciliği çok iyidir. Tekneyi dışarıdan beğenmek, teknenin içini sevmek ve sevdiğiniz teknenin size istediğiniz performansı yaşatması... Biz Fairline olarak bu üçlü kombinasyonu sunuyoruz. Teknelerimizin en çok kullanıldığı bölge olarak Akdeniz’i gösterebiliriz; İtalya, İspanya Fransa ve Türkiye. Fairline ile Türk aile kültürü birbirine çok uygun; Çok çalışıp çok kazanmak ve aile ile birlikte en iyi vakti en iyi ürünle harcamak... Türkiye’de çok fazla güzel deniz ve kıyı var. Bence Türk insanı tekneciliği çok seviyor ve kültürlerinde bu ğu için dünyanın dört bir yanındaki insanların parayla satın alamayacakları güzellikteki denizlerin tadını çıkarmalılar.”