Dernekler
Giriş Tarihi : 30-05-2018 14:29   Güncelleme : 17-06-2018 13:37

AK Parti'li Ataş, halk otobüsçülerinin sorunlarını not aldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, özel halk otobüs işletmecileri ile bir araya geldi. Esnafın sorunlarını tek tek not eden Milletvekili Ataş, "Çözüm konusunda ben size söz vermiyorum ama sorunlarınızı not aldım. Bir yolunu bulup Cumhurbaşkanımıza ileteceğim" dedi.

AK Parti'li Ataş, halk otobüsçülerinin sorunlarını not aldı

İstanbul Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık önderliğinde mega kentte toplu taşıma hizmeti veren şirket temsilcileri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş bir toplantı yaptı.

OTOBÜSÇÜ ERİYOR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, artan maliyetler karşısında halk otobüs işletmecilerinin ezildiğini dile getirdi. İstanbul'da 922'si Otobüs A.Ş.'ye ait olmak üzere toplamda 3 bin 75 özel halk otobüsü bulunduğunu dile getiren Başkan Ovacık, "Bizim en büyük sorunumuz ücretsiz kart kullanımıdır. Şuanda 29 kalem ücretsiz kart kullanılmakta ve bu da esnafımızı ciddi anlamda zarara uğratmaktadır. Eskiden özürlülük oranı yüzde 60'tı şimdi ise bu oran yüzde 40'a çekildi ve usulsüz kart kullanımı her geçen gün artmaktadır. 2014 yılında 65 yaş üstü kart kullanım oranı toplam taşıdığımız yolcu içerisinde yüzde 6 iken bugün bu oran yüzde 18'dir. Her geçen gün maliyetlerimiz artıyor. Gelir ve gider arasında uçurum oluştu. Biz kamu görevi yapıyoruz ve bundan dolayı hükümetimizden KDV indirimi veya muafiyeti, yakıt indirimi ve benzeri teşvikler bekliyoruz. Yine bunun yanında özel halk otobüs yasasının da hazırlanmasını talep ediyoruz. Bu yaşadığımız sorunlar sadece İstanbul'un değil, tüm Türkiye'deki özel halk otobüs işletmecilerinin sorunlarıdır ve çözüm noktasında yardım ve desteklerinizi bekliyoruz" .

NOTLARIMIZ ALDIM

Başkan Ovacık'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan şirket temsilcileri de söz alarak yaşanın soruları, esnafın talebini ve çözüm yolları noktasında görüşlerini bildirdi. Başkan Göksel Ovacık'ta esnafın sıkıntılarının detaylı bir şekilde anlatıldığı dosyayı takdim etti. Toplantıya katılanları tek tek dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, "Notlarımı aldım. Sorunlarınızın çözümü noktasında ben size asla söz vermiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Cumhurbaşkanımız ile Haliç Kongre Merkezi'nde bir toplantı yapacağız. Orada fırsatını bulup, almış ğum bu notları kendisine takdim edeceğim. Eğer orada böyle bir ortam bulamaz isem, Edirne mitingimiz var. Edirne'ye giderken yolda Cumhurbaşkanımıza bu konuları bildireceğim. Takdir kendisinindir. O da uygun görür ise sizlerle bir toplantı yapar. Sizlerle bir yol haritası hazırlanır" açıklamasını yaptı.

24 HAZİRAN ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye'nin 24 Haziran'da büyük bir sınav vereceğinin altının çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, şöyle devam etti: "Önümüzde bir seçim var. Bu seçim bizim için çok önemli. Dış güçler ülkemize müdahale ediyor, doları da yükseltiyor. Bizim 16 yılda yaptığımız hizmetlerimiz var. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tünelini yaptık. Bizim 16 yılda yaptığımızı, tersini bile düşünmek istemiyorum seçimi kaybedersek, bunlar 16 saatte yok ederler. Onun için 24 Haziran seçimleri çok önemli ve bu seçimden galip gelmemiz lazım."