Dernekler
Giriş Tarihi : 02-06-2018 07:11   Güncelleme : 05-07-2018 12:31

Halk otobüsçülerine bayram hediyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezinde Türkiye genelindeki özel halk otobüs esnaf odaları ve Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği'nin (TÖHOB) ortak girişimi ile düzenlenen iftar programında toplu taşıma esnafı ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz taşımalar, KDV indirimi ve belediyelerin desteklemesi konusunda 3 önemli müjde verdi.

Halk otobüsçülerine bayram hediyesi

İstanbul Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık ve Ankara Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş başta olmak üzere Türkiye genelindeki oda başkanlarının ortak girişimleri sonuç verdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÖHOB'un ev sahipliğinde esnaf ile buluştu. İftar davetinin sponsorluğunu ise İETT üstlendi. Salona büyük sevgi eşliğinde giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şoförlerle aynı masaya oturdu. Halk otobüs şoförleri ile yaklaşık bir saat sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan sıkıntıları da ilk ağızdan dinlemiş .

KDV YÜZDE 1,5'E İNDİRİLDİ

Konuşmasına ulaşım sektörde 16 yılda yaptıkları yatırımları hatırlatarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk günkü kararlılıkla yatırımlara devam edeceklerini ve 24 Haziran'ın da Türkiye için bir milat olacağını söyledi. Halk otobüs işletmecilerine yönelik, "Sizlerin ekonomik olarak yükünü hafifletecek müjdeleri paylaşmak istiyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk müjdeyi KDV konusunda verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arkadaşlarımız sizlerle bir araya geldiler. Sıkıntılarınızı, taleplerinizi not aldılar. Bu soruna sizlerle beraber çözüm geliştirdiler. Artık her ay yolculardan tahsil ettiğiniz KDV dahil hasılatınızın yüzde 1,5 KDV olarak maliyeye ödeyeceksiniz. Buna karşılık fatura konusundaki zorluklardan da kurtulacaksınız. Sizinle maliye arasında artık daha basit daha kolay ödenebilir vergi ödeme sistemi kurmuş olacağız. Bu sisteme geçmek yine sizin isteğinize bağlı, ister bu sistemle vergi ödersiniz, isterse faturalara göre ödersiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Tabi KDV’de yaptığımız bu kolaylığı sizlerin ödeyeceği yıllık gelir vergisinde de yapabiliriz. Bu konuda da arkadaşlarımız sizlerle çalışmayı sürdürecekler. Artık 24 Haziran’dan sonra başkanlık sistemine geçiyoruz, işimiz daha kolay olacak" .

ÜCRETSİZ BİNİŞLER İÇİN YÜZDE 33 ZAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, esnafa ikinci müjdeyi ise 65 yaş üstü ücretsiz taşımalara verilen yüzde 33 zammı açıklayarak verdi. Belediyelerin de artık özel halk otobüs işletmecilerine destek ödemesi yapabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2015 yılından bu yana Ankara ve İstanbul gibi illerde özel halk otobüsü başına aylık bin TL, diğer büyükşehirlerde 750 TL, diğer şehirlerde ise 600 TL ödüyorduk. Gelecek aydan itibaren bu ödemeleri artırıyoruz. Buna göre Ankara ve İstanbul da aylık bin TL olan ödeme, bin 330 TL'ye diğer büyükşehirlerde 750 TL olan ödeme bin TL'ye ve diğer belediyelerde de 600 TL olan ödeme 800 TL'ye çıkarıldı. Yani ödeme tutarlarını yüzde 33 oranında arttırdık. Böylece ücretsiz taşıma hizmetinin karşılığını verme konusunda önemli bir adım atıyoruz. Bununla da kalmadık Büyükşehir belediyelerinin halk otobüs işletmecilerine ödeme yapabilmelerinin önünü açtık. Bu düzenlemelerimiz de sizlere hayırlı olsun" şeklinde konuştu.