Kara
Giriş Tarihi : 10-06-2018 13:49   Güncelleme : 05-07-2018 12:28

Metro Turizm otobüs üreticilerini protesto edecek

Otobüs fiyatlarının yüksek olmasından dolayı sahip olunmanın her geçen yıl daha zorlaştığını dile getiren Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, yolcu taşıma firmalarını ortak hareket etmeye davet etti. Ayyıldız, "Otobüs fiyatlarının aşağıya çekilmesi için bizim asıl mesajımız Almanya verilmelidir" dedi.

Metro Turizm otobüs üreticilerini protesto edecek

Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, yaptığı konuşmada aynen şu ifadelere yer verdi: "Bizim işimizin doğası otobüstür ve dolayısıyla her dönem otobüs yatırımları yapıyoruz. Ancak kurların artması ve her geçen yıl pazarın daralmasıyla birlikte gelirlerimizde ciddi anlamda dengesizlik oluşmaya başladı. Şuanda ortalama bir otobüs 260-270 bin Euro civarında. Artık bizim büyük firmalar olarak bir araya gelip, ortak hareket etmemiz gerekiyor. Bu şartlar altında bizim filoya yeni otobüs dahil etme şansımız ortadan kayboluyor. Sahiplenme yerine kiralama yöntemine geçildi. Bugün alınan yeni bir otobüs, 20 yılda kendini amorti ediyor. Firmalar olarak derhal bir araya gelmeliyiz. Gerekirse, 1 yıl, 2 yıl 3 yıl yeni otobüs almayalım ama ortak hakaret edelim. Benim buradaki bayilerimize sözüm yok. Mengerler, Has, Koluman hepsi bizim arkadaşımız, dostumuz. Temsa ise milli markamız. Mercedes-Benz Türk yöneticileri de dostumuz. Bizim asıl vermemiz gereken mesaj, bu fabrikanın başı olan Almanya'daki yöneticilere olmalıdır. Bir olup, ortak hareket edersek, işte o bu otobüsleri 170-180 bin Euro'ya alırız. Gelin, aynı masaya oturalım, hatta kamp yapalım ve ortak hareket ederek bu sorunumuzu çözelim" .

40 BİN'LİK KAZANÇLAR NEREDE?

Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, Kamil Koç'un otobüs kiralama modeline de değindi. Karayolu yolcu taşımacılık sektöründe 8 bin 150 adet otobüs bulunduğunu ifade eden Ayyıldız, "Kamil Koç, 40 bin artı KDV'ye bireyselcilerden otobüs kiralamaya başladı. Yapmayın, etmeyin arkadaşlar, böyle kazanç sektörde nerede var? Şişirilmiş fiyatlar vaat ederek bireysel otobüsçünün kimyasıyla oynamayın. Sektörün mihenk taşlarını yerinden oynatmayın. Bu arada benim firmamda çalışan bireysel otobüsçüleri de aramışlar. Hele bu hiç etik değil. Rekabeti, fiyatta gördük, kalitede gördük de bu tür çalışma şartında rekabet görülmemişti" demesi üzerine Kamil Koç Operasyon Direktörü Çağatay Kepek, "Burada ifade edilen fiyatlar gerçeği yansıtmamaktadır. Şenol Ayyıldız'ın söylediği gibi bir kiralama yapmamaktayız. Sezonluk kiralama yöntemimizde farklı farklı seçenekler vardır. Kimi kiralamalarda şoför mal sahibine ait. Kimi kiralamalarda yakıt mal sahibine ait veya başka bir şart var. Yaptığımız projelerde hem firmamızı, hem sektörü hem de bireysel taşımacıları gözeterek çalışma yapıyoruz. Şenol Ayyıldız'ın söylediği gibi her türlü birlikteliğe de varız" açıklamasını yaptı.