Teslimatlar
Giriş Tarihi : 18-06-2018 14:44   Güncelleme : 05-07-2018 12:26

Elektrikli otobüsler Elazığ'da

Otomotiv üreticilerinden Bozankaya, elektrikli otobüs üretimine başladı. Elazığ Belediyesi’nin açtığı 8 adet elektrikli otobüs ihalesini kazanan firma, Sileo'nun 18 metre, tek körüklü modellerini ilgili belediyeye teslim etti.

Elektrikli otobüsler Elazığ'da

Ar-Ge çalışmaları ve üretimi Türkiye’de gerçekleştirilen, elektrikli otobüs Silo’nun Elazığ teslimatlarına başlanıldı. 2017 yılında Elazığ Belediyesi’nin iştirakı EBUAŞ’ın açtığı ihaleyi kazanan Bozankaya, 18 metre tek körüklü elektrikli otobüsünü Elazığ halkıyla buluşturdu. Daha sessiz, daha çevreci ve daha konforlu ulaşımın kapılarını aralayan Sileo elektrikli otobüslerden Elazığ Belediyesi’ne 2018 yılı içinde toplam 15 adet araç daha teslim edilecek.

Elazığ’a öncelikle 6 araç teslim ettiklerini belirten Murat Bozankaya; “Elektrikli otobüsümüz 18 metre uzunluğunda ve 150 yolcu kapasiteli. 4 saatlik şarjla 400 kilometre gidebiliyor, kilometre başına 10 kuruş elektrik harcıyor. Elazığ halkı da bundan sonra konforlu, sessiz ve çevreci ulaşımdan yararlanabilecek. Bu vesileyle Elazığ Belediyesi’ne ve başkan Mücahit Yanılmaz’a Türkiye’nin yerli elektrikli otobüs üreten markası Bozankaya’ya güvendikleri için teşekkürlerimi sunuyorum” .