Hava
Giriş Tarihi : 18-06-2018 14:56   Güncelleme : 05-07-2018 12:25

THY, Çinliler ile ortak oldu

Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılığında Türkiye’yi tüm dünyada başarıyla temsil eden hava kargo markası Turkish Cargo, Çinli ekspres kargo devi ZTO ve Hong Konglu PAL Air ile hayata geçireceği yeni projelerde ortak oldu.

THY, Çinliler ile ortak oldu

İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışı öncesi, THY'nin Çinli şirketler ile yaptığı anlaşmalar sonucu global ekspres taşımacılık sektöründe taşlar yerinden oynadı. Şirketlerin ortaklık projeleri İstanbul'da düzenlenen tören ile THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ZTO Express Başkanı Mei Song Lai ve PAL Air Ltd.’nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vivian Lau tarafından imza altına alındı.

Yeni kurulacak, Hong Kong merkezli ortak global ekspres şirketinin hizmetleri arasında, kapıdan kapıya lojistik faaliyetleri; toplama, taşıma, adresten alma ve dağıtım, navlun taşıma, çapraz sevkiyat ve son noktaya kadar taşıma yer alacak. Şirket aynı da gerektiği durumlarda depo yönetimi, sipariş ve tedarik zinciri yönetimi hizmetleri de sunacak.

HAVADA GÜÇLÜ ORTAKLIK

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, tören esnasında gerçekleştirdiği konuşmada şunları kaydetti; “Bugün sizleri Çin ve Türkiye’nin en büyük markaları arasında gerçekleşecek çok önemli bir ortaklık anlaşmasının imza töreninde ağırlamaktan onur duyuyorum. Türk Hava Yolları, ZTO Express ve PAL Air Ltd. olarak imzaladığımız bu Zapt ile kapıdan kapıya hizmetle özellikle küresel e-ticaret pazarına odaklanacak ve Global Kargo/Kurye şirketi olarak faaliyet gösterecek ortak bir girişime adım attığımızı tüm dünyaya ilan ediyoruz. Çin’in en iyi ve en büyük ekspres kargo şirketi ZTO ve uzun dır kargo alanında sınır ötesi ortaklık yaptığımız Hong Konglu PAL Air Ltd. şirketi ile kuracağımız bu güçlü ortaklıktan destek alarak, global kargo sektörüne attığımız bu stratejik adımdan dolayı son derece memnunuz. Bu ortaklık ile kurulan şirketimizin dünyanın en büyük entegratörleri arasında yer almasını ve beş yıl içerisinde 2 milyar ABD Doları gelir sağlamasını bekliyor, e-ticaretteki talebe paralel olarak bu büyümenin de kademeli olarak artmasını öngörüyoruz.”