Güncel Haber
Giriş Tarihi : 16-07-2018 18:55   Güncelleme : 16-07-2018 18:55

Türk usulü UBER hizmete başladı

Dünya genelinde taksilere alternatif olarak kullanılan Uber'in Türkiye'de faaliyetlerine son verilmesinin ardından yerli ve milli ulaşım hizmetleri Progo sahneye çıktı. Progo, şuanda İstanbul başta olmak üzere 9 il de hizmet vermeye başladı.

Türk usulü UBER hizmete başladı

Turizm taşımacılığını alanında faaliyet gösterirken dişitalleşen ulaşım firması olan Progo, tüm yasal koşulları yerine getirerek VIP taşımacılık hizmetlerine başladı. Progo, müşterilerine exclusive bir yolculuk hizmeti sunuyor. Özel dizayn edilmiş Mercedes Vito ve Sprinter marka araçlarla havalimanı transferi, şehir içi ve şehirler arası yolculuk hizmeti veren Progo, taksi ve otobüslere karşı rakip olarak Uber'in değişik bir versiyonu olarak Türkiye'de doğdu.

"YERLİYİZ VE MİLLİYİZ!"

Ekonomik fiyatlarla ulaşım hizmeti sunduklarını dile getiren Progo’nun kurucu ortağı Kerem Serkan Çoban, yapay zeka teknolojisiyle avantajları anlattı. Çoban, "Progo yasal mevzuat ve kanunlara uygun şekilde gerekli tüm belgelere sahip, %100 yerli büyük bir yatırımın ürünü. Bugün 1.200 aracıyla yollarda, vergisini Türkiye’de ödeyen, ülke ekonomisine değer katmaya odaklanmış bir anlayışa sahip. Yolcular faturalarını online ortamda takip edebildiği gibi kurumların ulaşım masraflarını kolayca izleyebilme imkânı sunuyor. Hedefimiz öncelikle ihtiyaç olan şehirlerde hizmet ağını genişletmek, ardından yerli bir firma olarak sektördeki deneyimimizi yurtdışına taşımak" .

SİSTEMDE BREYSELLER TOPLANDI

Çoban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İş modeli olarak diğer uygulamalardan en ayrılıyoruz. Progo kendi araçlarıyla ve bu işi meslek olarak yapan özel eğitim almış şoförleriyle hizmet veriyor. Araç bekleyen kullanıcı değil, aracın kapıda hazır beklediği exclusive bir yolculuk hizmeti sunuyoruz. Yolculuk öncesi akıllı hesaplama algoritması sayesinde gideceğiniz mesafenin fiyatını öğrenebiliyorsunuz. Yolculuk önceden planlanarak gerçekleştiği için yasal mevzuatlara uygun çalışıyor. Şoförlerimiz kapınızı açıyor, varsa bavullarınız yerleştiriyor. Exclusive hizmet sunmak ekonomik olmak kadar kullanıcılar için önemli. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Muğla, Kayseri, Samsun ve Trabzon ’da aynı anda hizmet veren tek uygulama olma özelliğine de sahibiz."