Treyler
Giriş Tarihi : 17-07-2018 11:50   Güncelleme : 26-10-2018 20:12

Kässbohrer 125 yaşında

Almanya’da doğrudan yatırım yapan ilk ve tek Türk treyler üreticisi Tırsan, 2002 yılında bünyesine kattığı Alman Kässbohrer’in 125'inci yılını, şirketin 1893 yılında kurulduğu Ulm şehrindeki üretim tesisinde düzenlenen iki günlük etkinlikle kutladı.

Kässbohrer 125 yaşında

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Nuhoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı etkinliğe; müşteriler, tedarikçiler, 19 ülkeden eski ve yeni Kässbohrer çalışanları, sivil toplum örgütleri, Achstetten Belediye Başkanı Kai Feneberg, Aeroflex Proje Koordinatörü Ben Kraaijenhagen ve Verband Spedition und Logistik (VSL) Baden-Württemberg e.V Genel Müdürü Andrea Marongiu katılım gösterdi.

AVRUPA’DA TÜRK ÜRETİCİ

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu: “Tırsan olarak ilk Avrupa yatırımımızı 1998 yılında Almanya’nın Goch şehrinde gerçekleştirdik. Bu yatırımımızı 2002 yılında Avrupa’nın önde gelen köklü treyler üreticisi Kässbohrer’i bünyemize katarak güçlendirdik. Avrupa’ya yatırım yapan ilk ve tek Türk treyler üreticisi olarak Ar-Ge yatırımlarımızla kendi teknolojisini üreten, ihraç eden bir şirket konumuna geldik. Sahip ğumuz üstün mühendislik gücümüz, teknolojimiz ve sürekli olarak devam ettirdiğimiz Ar-Ge yatırımlarımız ile dünyaya açılan bir şirketiz. Başarımızı yapmış ğumuz ihracat adetleriyle de gösteriyoruz. Bugün 55’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. 41 yıldır ğu gibi bundan sonra da yaptığımız yatırımlarla, geliştirdiğimiz ürünlerle ve sunduğumuz kaliteli hizmetlerle hem müşterilerimize hem de sektöre yön vermeye devam edeceğiz” .

FENEBERG: “GURUR DUYUYORUZ”

Kutlamalar esnasında konuşma yapan Achstetten Belediye Başkanı Kai Feneberg şu ifadeleri kullandı: “Kararlılık, faydalı olan geleneği devam ettirme, güçlü yanlarını ödün vermeden kullanma, sürdürülebilir ğu görülen uygulamayı hayata geçirmede beceri ve başarıya giden yolda ilerleme. Kässbohrer bizim için budur ve bölgemizde ğu için gurur duyuyoruz”. Feneberg’in konuşmasının ardından Tırsan’ın iş ortağı Verband Spedition und Logistik (VSL) Baden-Württemberg e.V Genel Başkanı Andrea Marongiu, uzun süreli, başarılı iş birliklerinin bir göstergesi olarak Çetin Nuhoğlu’na plaket takdim etti. Nuhoğlu, plaket takdimi esnasında yapmış ğu konuşmada, “VSL ile yıllardır iş birliği içerisinde olmaktan çok memnunuz. Umuyorum ki önümüzdeki senelerde bu olumlu iş birliğimiz artarak devam eder” ifadesini kullandı.

İKİNCİ 125 YILA HAZIRLIK

125. yıl kutlamaları ve gelecek 125 yılın planlanması için müşteriler, tedarikçiler ve akademisyenlerin katılım sağladığı bir çalıştay gerçekleştirildi. Etkinlik alanında davetliler, sektörün ihtiyaçları ile ilgili görüşlerini ve sorularını dile getirdi. Kaylen sorular, endüstri uzmanları tarafından gözden geçirildi ve araştırma notları olarak ilgililerin değerlendirmesine sunuldu. Yapılan çalıştayda katılımcılar, otomatik sürüş, bağlantılı araçlar, kentsel lojistik ve akıllı cihazlar ile her geçen gün biraz daha erişilebilir hale gelen ulaşım hizmetleri kapsamında gereksinimlerini ve yaşadıkları zorlukları değerlendirme fırsatı yakaladı. Aralarında güvenli tedarik zinciri hizmetleri sunan CargoSnap, kurumsal ve tüketici navigasyon uygulaması geliştiren BeNomad, katlanabilir konteyner üreticisi Holland Container ve yüksek dayanıklılık seviyesi ve mükemmel performansla enerji aktarımını geliştiren, çimento ve geri dönüştürülmüş manyetik parçacıklardan üretilen beton malzemeyle çalışan Magment lojistik,  sektörüne yönelik yenilikçi projeleriyle iki gün boyunca Kässbohrer’in yıl dönümü etkinliklerinde yer aldı. Girişimciler yenilikçi ürünleri ve yenilik süreçleri ile ilgili bilgi paylaştı.