Hava
Giriş Tarihi : 17-07-2018 12:57   Güncelleme : 10-09-2018 18:43

UPS yeni havalinanında yerini aldı

Lojistik şirketlerinden UPS, Türkiye’deki hava operasyonlarını, İstanbul Yeni Havalimanı’na taşıyıp genişleteceğini duyurdu. Yeni tesis, UPS’in Köln, Almanya’daki Avrupa kıtalararası hava merkezi aracılığıyla Türkiye’deki müşterileri dünyanın geri kalan bölgeleriyle etkili bir şekilde birleştirecek. Yeni tesisin, UPS’in İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bulunan tesisinden dört kat daha büyük olması ve 2018 yılı bitmeden açılması planlanıyor.

UPS yeni havalinanında yerini aldı

Yeni tesis, UPS’in 2 milyar dolarlık Avrupa yatırım programının bir parçası konumunda. Yakın da UPS; Paris - Fransa, Londra, - Birleşik Krallık ve Eindhoven - Hollanda’ya yatırımlar yaptı. Türkiye’yi UPS’in gelişmiş Avrupa ağına daha iyi bağlayarak; Avrupa’nın geri kalanı, Asya Pasifik, Latin Amerika ve Hint Yarımadası, Orta Doğu ve Afrika’daki yeni pazarlara müşteriler için cazip erişim imkânları sunuyor.

BÜYÜMEDE FIRSAT SAĞLADI

UPS Doğu Avrupa Başkanı Daniel Carrera, “UPS’in Avrupa’daki ihracat hacmi geçen yıl yüzde 15’ten fazla arttı ve Türkiye’deki işletmemizin bu büyümeye önemli bir katkısı bulunuyor. Sınırlar arası ticaretin, tahmin edilebilir gelecekte küresel gayri safi yurt içi hasıladan daha hızlı büyümesi öngörülüyor. Bu yeni yatırımla birlikte Türkiye’deki işletmeler UPS’in akıllı küresel lojistik ağına erişebilir ve büyümek için ihracat fırsatlarının avantajını kullanabilir” .

TÜRKİYE'DE POTANSİYEL VAR

UPS Türkiye Ülke Müdürü Burak Kılıç ise konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’nin ekonomisi çok güçlü bir büyüme kayyor ve Türkiye’de tüm boyutlarda işletmeler için ihracatları arttıracak geniş bir potansiyel bulunuyor. Ülkedeki 20’ye yakın tesisle ve yurtiçi ekspres ağımıza yapılan son iyileştirmelerle bu yeni yapı, müşterilerimize işlerini büyütürken ihtiyaçları olan desteği vereceğimize dair taahhüdümüzün açık bir göstergesidir.”

DÜNYANIN MERKEZİ İSTANBUL

Türkiye'nin Avrupa, Orta Doğu, Orta Asya, Kuzey ve Doğu Avrupa’nın ına sadece beş saatlik bir uçuş menzilinde bulunduğunu ifade eden İGA Havalimanı İşletmesi Genel Müdürü Kadri Samsunlu, şöyle konuştu: “Türkiye’nin coğrafi konumu, lojistik için stratejik bir avantaj sunmaktadır. UPS ve diğerleri gibi küresel nakliye devlerinin İstanbul’da faaliyet gösterme planları bunun bir kanıtıdır. Amacımız, geçiş sürelerini azaltmak için stratejik konumumuzdan ve son teknolojiden faydalanarak kargo ve yük taşıma kapasitemizi artırmaktır. İstanbul, hem bir yolcu taşıma merkezi hem de kargo ve yük taşıma merkezi olacak.”