Otomotiv
Giriş Tarihi : 17-07-2018 17:52   Güncelleme : 09-01-2019 14:21

Scania Kayseri'de

Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türkiye faaliyetlerini sürdüren Scania, Türkiye genelinde hizmet verdiği yetkili satıcı ve servis ağını genişletiyor. Kayseri’de açılışı gerçekleştirilen Özaltın Ağır Vasıta, Scania’nın Türkiye genelindeki 21'inci yetkili satıcı ve servisi olarak faaliyetlerine başladı. Özaltın Ağır Vasıta, Thermo King’in de yetkili satıcı ve servisi olarak hizmet verecek.

Scania Kayseri'de

Kayseride 4 bin m2'si kapalı olmak üzere, toplam 20 bin m2'lik tesisi ile Özaltın Ağır Vasıta, Türkiye'nin en büyük Scania Yetkili Satıcı ve Servisi unvanını elde etti. Serviste aynı anda 16 araca bakım ve onarım hizmeti verilebilmektedir. 25 kişiden oluşan deneyimli kadrosu kısa da 100 kişiye ulaşacak olan Özaltın Ağır Vasıta, 15 milyon TL’lik yatırım maliyetiyle kuruldu. Açılış töreni Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nevşehir Belediye Başkanı Atila Seçen, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gür Çağdaş, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Koray Arıkan, Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin ve Özaltın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın ile diğer yetkililerin katılımı ile gerçekleşti.

İSTİHDAMA KATKISI BÜYÜK

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı açılış töreninde yaptığı konuşmada “Dünya her geçen gün globalleşiyor ve globalleşen dünyada taşımacılık her geçen gün önemini artırıyor. Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis için Doğuş Otomotiv ve Özaltın Grubu'na teşekkür ediyorum. Kayseri bir sanayi ve ticaret kenti. Her geçen gün böyle güzel tesislerin açılması bizi mutlu ediyor. Nevşehirli bir iş insanımızın böyle bir yatırım için kentimizi seçmesi bizi mutlu etti.  Böyle bir tesis istihdamı da artıracaktır. Emeği geçen herkese teşekkür eder hayırlı olmasını temenni ederim” .

YATIRIMLAR HIZ KESMİYOR

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gür Çağdaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada Doğuş Grubu’nun otomotiv sektöründe binek otomobilden, ağır ticari araç markası Scania’ya, soğuk zincir markası Thermo King’e dünyanın önde gelen büyük markalarını temsil ettiğini söyledi. Çağdaş, “Scania markası, grup içerisinde ayrıca önem verdiğimiz bir marka. Scania yıllardır ithal ağır ticari araç pazarında başarısını kanıtlamış, farkını ortaya koymuştur.  Bizler bu süreçte yatırımlarımıza odaklanarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tekerlekler dönüyorsa ekonomi işliyordur. Açılışına katıldığınız bu modern tesisimiz de bunun bir göstergesidir” ifadesini kullandı.

BÖLGEYE BEREKET GETİRDİK

Scania Genel Müdürü İlhami Eksin ise Özaltın ailesine bu güzel tesisi Scania ailesine kazandırmasından dolayı teşekkür etti. Eksin, “Son 4-5 yılda markamızın pazar payını yüzde 4-5’lerden 10-12’lere çıktı. Çekici pazarındaki gücümüzü yüzde 7’den yüzde 20’lere çıkarak üçe katlaması yatırımcı Özaltın ailesini bu şehre kazandırdı. Bir ilde özellikle otomotiv yatırımı açılıyorsa o yere bereket getirir. Ama aynı da dünyaya entegre olmayı, Berlin’de, Stockholm’de New York’da ne oluyorsa buraya getirmeyi de sağlıyor. Burada sağlanan istihdam ile ailelerle birlikte yaklaşık 500 kişiye ekmek sağlanacak. Bundan daha önemlisi katma değerli hizmetlerin meydana getirdiği bilgi ve beceriler ile hem iş dünyasına hem akademik dünyaya önemli katkılar getirir” şeklinde konuştu.

BAYRAĞI İLERİ TAŞIYACAK

Özaltın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özaltın ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Scania markası, bölgemizde faaliyet gösteren nakliye firmaları tarafından yakından tanınmaktadır. Öyle ki burada ortalama her 5 araçtan 1 tanesi Scania’dır. Bugün itibarıyla bölgemizde Scania bayrağını Özaltın Ağır Vasıta olarak devralıyoruz. Hedefimiz bu bayrağı daha da ileri götürmek. Aynı da Nevşehir bölgemizden de ponza ve yapı malzemeleri Türkiye’nin hemen her köşesine taşınmaktadır. Ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayan bu ürünlerin en güvenli şekilde taşınması için, Scania markası olarak en iyi hizmeti verme amacındayız. İşbirliğimizin uzun yıllar katlanarak devam etmesini temenni ediyoruz.”