Güncel Haber
Giriş Tarihi : 23-07-2018 16:00   Güncelleme : 29-10-2018 11:23

Dijitalleşme hızlandırıldı

e-Dönüşüm uygulamaları, dijitalleşme stratejisi kapsamındaki oldukça önemli konular arasında yer aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) bu yıl açıkladığı verilere göre; e-Fatura mükelleflerinin yanı sıra tüm şirketlerin bu süreçlere adapte olması dijital çağda doğal bir ihtiyaç olarak ortaya çıktı. e-Dönüşüm uygulamaları dijitalleşme süreçlerini hızlandırdı.

Dijitalleşme hızlandırıldı

Digital Planet hayata geçirdiği uygulamalarıyla da e-Fatura’ya gönüllü geçiş yapan firma sayısını kayda değer bir oranda arttı. Digital Planet CEO’su Şerif Beykoz, “Yıllık 1 milyara yakın fatura işleme hacmine sahip bir şirket olarak, e-Fatura uygulamasının avantajları göz önüne alındığında bu sayının daha da artacağına ve Türkiye’de bu sürece adapte olmayan şirketin kalmayacağına inanıyoruz” .

E-ARŞİV ZORUNLU

GİB, elektronik belge uygulamalarının yaygınlaştırılması stratejisi çerçevesinde daha önce yayınladığı tebliğde e-Fatura mükelleflerine yönelik düzenlemelerini duyurdu. Bu çerçevede yeni bir tebliğ taslağı yayınlayan GİB, e-Ticaret aracı hizmet sağlayıcıları, internet reklamcılığı hizmet aracıları ve internet ortamında ilan yayınlayan mükelleflere Ocak 2019 tarihine kadar e-Arşiv uygulamasına geçiş zorunluluğu getirildi. Ayrıca yayınladığı bir başka tebliğ taslağında ise e-Fatura’ya geçiş yapmış şirketlerin e-İrsaliye’ye geçişi zorunlu olacak.

ALANDAN TASARRUF

Digital Planet CEO’su Şerif Beykoz, GİB’in zorunlu kıldığı bu dönüşüm uygulamalarının aslında pek çok avantajının bulunduğunu ve gönüllü geçişin bu süreçlerde de firmaların yararına atılacak bir adım ğunu belirtti. Beykoz, şöyle konuştu: “e-Arşiv hizmeti kâğıt nüsha saklama zorunluluğu olmamasıyla yerden tasarruf sağlıyor. Böylece ofis alanınızı daha verimli kullanmış oluyorsunuz. Operasyonel süreçler ve maliyet kaybını ortadan kaldırırken, bulut uygulamamızla istenen e-Arşiv faturaya her yerden kolay ve hızlı erişim sağlanabiliyor. Bu avantajlar göz ününe alındığında, firmaların bu süreci gönüllü olarak laması yaşanacak sıkışıklıkları da engelleyecek.”