Lojistik
Giriş Tarihi : 25-07-2018 16:46   Güncelleme : 26-10-2018 02:50

Nakliyeci Yeşil Kart ile 47 ülkede güvende

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, Yeşil Kart poliçesi ile Türkiye sınırları dışında kalan 47 ülkede teminat sunulduğunu açıkladı. İsmail Purtuloğlu, "Yeşil Kart poliçesi aynı zamanda yurtdışında kazaya neden olunması durumunda üçüncü şahıslara verilen maddi ve bedeni zararları da teminat altına almaktadır" dedi.

Nakliyeci Yeşil Kart ile 47 ülkede güvende

Türkiye sınırları içerisinde kazaya neden olunması durumunda üçüncü şahıslara verilen maddi ve bedeni zararlar trafik sigortası ile yurtdışında ise; Yeşil Kart sigortası ile koruma altına alınıyor. Kazanın meydana geldiği ülkede yürürlükte olan trafik sigortası mevzuat, kapsam ve limitleri çerçevesinde sigortalıyı koruyan, 15 günden bir yıla kadar istenilen sürelerde teminat sunulan Yeşil Kart sigortasını kullanıcılar yurtdışına çıkmadan önce diledikleri her yerden satın alabiliyor.

SÜRELİ POLİÇE İMKÂNI

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, “Yeşil Kart Sigortası, Türkiye’de trafik sigortasında ğu gibi yurtdışında sizi karşı tarafa verebileceğiniz maddi hasarlarda teminat altına alır. Böylece sigortalılar, seyahatte büyük oranda sıkıntı yaşatabilecek maddi hasarlı kazalara karşı kendini güvenceye almış olur” . Kısa süreli de yaptırılması mümkün olan poliçenin, 47 ülkede geçerli altını çizen İsmail Purtuloğlu, şöyle devam etti: “Yeşil Kart poliçenizle bir Avrupa ülkesine doğru seyahat ederken, sadece o ülke içinde değil, seyahatiniz boyunca geçtiğiniz neredeyse tüm ülkelerde güvence altında oluyorsunuz. Üstelik poliçe sadece Avrupa ülkelerinde değil, Orta Doğu, Afrika ve Asya ülkelerinde de geçerli olması sebebiyle geniş bir güvence sunuyor.”