Treyler
Giriş Tarihi : 03-08-2018 12:32   Güncelleme : 22-09-2018 21:06

Borusan yatırımını tamamladı

Lojistik hizmet sağlayıcı firmalarından Borusan, 2017 yılı içerisinde Tırsan'a siparişini verdiği 150 adet treylerin kalan son 45 adetlik kısmını da teslim alarak yatırımlarını tamamladı. Borusan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Okyay Öztuğran, "Yeni müşteriler ile birlikte iş potansiyelimizin artması durumunda yeni yatırımlarımız olacak" dedi.

Borusan yatırımını tamamladı

Borusan Lojistik, 2017 yılında Tırsan ile 150 adetlik treyler anlaşması imzaladı. Firma, siparişini verdiği 105 adet treyleri 2017 yılında teslim aldı. Kalan 45 ani ise 2018 yılında layan Borusan'ın toplamda filosundaki araç sayısı 200'e yükseldi. Adapazarı'nda düzenlenen araç teslim törenine Borusan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Okyay Öztuğran, Filo Müdürü Doğan Yıldız ve Pazarlama Müdürü Arzu Götez ile katıldı. Törende Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu'da ekibiyle birlikte hazır bulundu.

AVRUPA'DA SÖZ SAHİBİ

Türk firmalarının güçlü olması gerektiğinin altını çizen Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Avrupa'da yapılan lojistik yatırımlarının geleceğe yönelik sektörü umutlandırdığını söyledi. Nuhoğlu; "Avrupa içinde üretim yapmak, oralarda da Türklerin elde ettiği bu başarıları sürdürmesi Türkiye'ye çok ciddi katma değer sağlıyor. Hedefimiz Türkiye'nin değil, Avrupa'nın ihracatını diğer ülkelere taşımaktır. Özellikle Orta Asya'ya taşımaktır, Rusya'ya taşımaktır. Avrupa'nın içinde depolama yapmaktır. Bu bizim bundan sonraki firmalarımızın temel hedefidir. Bu alandaki çalışmalar, daralan Türkiye pazarında bize ümit veriyor. Borusan, bizim çok iyi bir firmamız Balnak’ı satın aldı. Onunla beraber uluslararası nakliyede çok güzel çalışmalar yaptı. Yatırımları da var. Böylede bakınca açıkçası nadir firmalarımızdan biri ve beni gururlandırıyor" .

ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE

Borusan Lojistik İcra Kurulu Üyesi Okyay Öztuğran ise konuya ilişkin şöyle konuştu: "Borusan'ın uluslararası yolculuğu hız kesmeden devam ediyor. Geçen sene filomuzu genişletme yönünde yatırım kararı almıştık. Bunun ilk 105 adeti trene uygun treyler aldık. Bugünde ikinci 45'lik teslimatını alıp, toplamda 150 adet treyleri lamış oluyoruz. Bu büyüdüğümüzün bir göstergesidir. Geçen sene sonuna doğru Almanya'ya adım atıp, Avrupa yolcululuğumuzu başlattık. Orada da parsiyel yük taşımacılığında ciddi bir oyuncu olma yolunda hızlı ilerliyoruz. Avrupa'nın dışında da bölgesel bir oyuncu olma planımız var. Kazakistan'da bir altyapımız var. Yine aynı şekilde Çin'den Türkiye'ye de karayolu taşımacılığına başladık. Alımını yaptığımız araçların bir kısmını Kazakistan bölgesi için kullanacağız. Avrupa bizim ana pazarımız ama diğer bölgelerde de söz sahibi olacağız."