Güncel Haber
Giriş Tarihi : 17-09-2018 15:15   Güncelleme : 26-09-2018 10:38

Pirelli bir ilki başardı

Otomotiv yansanayi şirketlerinden Pirelli, Birleşmiş Milletler Yol Güvenliği Fonu’na katılarak, fona dahil olan ilk lastik şirketi oldu. Pirelli, aynı zamanda Sürdürülebilirlik ve Risk Yönetimi Üst Yöneticisi Filippo Bettini ile Danışma Kurulu’nda da yer alıyor. Pirelli, Connesso ve Cyber Car ile de iki yüksek teknolojili akıllı lastik ürününü güvenlik karmasına dahil etti.

Pirelli bir ilki başardı

Pirelli, fona katılan ilk lastik şirketi olmanın yanı sıra 2018-2019 yılları için 600 bin dolar katkıda bulunmayı taahhüt ederek fonun küresel yol güvenliğinde önemli etki çabalarına yardımcı olmayı amaçladı. Şirketin Üst Yöneticisi Filippo Bettini de fonun Danışma Kurulu’nda yer aldı.

PROJELERİ DESTEKLİYORUZ

Pirelli Başkan Yardımcısı ve CEO’su Marco Tronchetti Provera konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Küresel Yol Güvenliği Fonu’nu desteklemekten memnuniyet duyuyoruz. Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Yol Güvenliği Özel Temsilcisi Jean Todt tarafından böyle bir fırsat sunulduğunda hemen katılma kararı verdik. Yol güvenliği, Pirelli’nin en önem verdiği konuların başında geliyor. Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) ve diğer uluslararası kurumlarla uzun dır iş birliği içinde çalışıyor ve pek çok ülkede bu konuda somut projeleri destekliyoruz. Ürünlerimizin teknolojik inovasyonuna ciddi bir yatırım yapıyoruz. Bunun bir örneği olan ve bir süre önce lanse ettiğimiz akıllı lastikler, hem lastiğin durumunu izlemeyi sağlıyor hem de optimal performansı ve güvenliği garanti ediyor.”