Otomotiv
Giriş Tarihi : 18-09-2018 11:58   Güncelleme : 26-09-2018 10:37

Ford Trucks bayisiyle Marmara da güçlendi

Ağır ticari araç markalarından Ford Trucks, Türkiye’nin sanayi ve taşımacılık faaliyetlerinin en önemli kesişim noktalarından biri olan Marmara ile Ege Bölgeleri arasında yeni tesisini hizmete açtı. Açılış kapsamında ayrıca, Koç Topluluğu’nun akaryakıt dağıtımında markası Opet’in de Türkiye genelindeki bin 146'nci, Balıkesir’deki 28’inci istasyonu hizmete girdi.

Ford Trucks bayisiyle Marmara da güçlendi

Ford Trucks müşterilerine satış, servis, yedek parça ve ikinci el olmak üzere 4S konseptiyle hizmet verecek olan 10 bin m2 alana kurulu Balıkesir Erdeğer Ford Trucks tesisinin açılışı devlet erkanı, Balıkesir İl idari yetkilileri, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, Erdeğer Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Erdoğan ve Ford Otosan’ın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TÜRKİYE'NİN GURURU

Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, açılışta yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ford Otosan olarak, Türkiye’nin en büyük ikinci sanayi kuruluşuyuz. Yıllardır ülkemizin ve otomotiv sektörünün ihracat şampiyonu olarak, ülke ekonomimize büyük katkı sağlıyoruz. Motoru, kabini ve aksıyla en Türk mühendislerinin tasarladığı yerli kamyonu üretiyoruz. Hedefimiz, Ford Trucks'ı dünya markası haline getirmek. Bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda büyük yatırım kararları aldık. Fabrikamıza, Ar-Ge ve teknolojiye yatırım yaptık. Organizasyonumuzu ve bayilerimizi en yeniledik. Dünya standartlarının üstüne çıkardık. Bizi yönlendiren her müşterilerimizin sesi . Tüm bunları çok kısa sürede yaptık ve çok hızlı şekilde meyvelerini almaya başladık. Pazar payımızı geçtiğimiz yıl itibarıyla tam 2 katına, %30’a çıkarmayı başardık. İnşaat segmentinde de %39 pazar payı ile lideriz. Orta Doğu, Afrika, Türki Cumhuriyetler ve Doğu Avrupa’da bayi yapılanmamızı hızlandırdık. Bu yıl sonu 40 ülkede distribütör ve bayi yapılanmamızı layacağız. 2020’de hedefimiz bu rakamı 50 ülkeye çıkarmak olacak.”

“BAYİLERİ İLE BÜYÜK BİR AİLE”

Ford Otosan olarak, bayilerini ticari iş ortağının çok ötesinde, ailenin birer ferdi olarak gördüklerini ekleyen Cenk Çimen, “Markamızı güçlü kılan ve başarısının devamlılığını sağlayan unsurların başında bayilerimizle kurduğumuz aile ilişkisi geliyor. Aramıza 2007 yılında katılan Erdoğan Ailesi, Erdeğer Otomotiv adıyla Yalova’da binek, hafif ticari ve ağır ticari araçlarımızla hizmet vermeye başladı. 2013 yılında Bursa’da Ford Trucks tesisini hizmete sokan Erdeğer Otomotiv kısa da Ford Trucks markasını Marmara Bölgesi'nde lider konuma getirmeyi başardı. Şimdi de bu başarılarını Balıkesir’de 3.tesislerini açarak taçlandırıyorlar” diye konuştu.