Kara
Giriş Tarihi : 02-10-2018 10:11   Güncelleme : 08-10-2018 10:35

ÖHO sorunları çözülüyor

Kentiçi toplu taşıma şirketlerinden Özulaş A.Ş. Başkanı Sedat Şahin, sektörün gelişimi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Başkan Şahin, İstanbul'da faaliyet gösteren halk otobüs yöneticilerini de beraberine alarak Ankara'da bir dizi temaslarda bulundu. Başkan Şahin, "Özel halk otobüsü kimlik tanımının içini doldurulması ve yasal mevzuatın geliştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüşüyoruz" dedi.

ÖHO sorunları çözülüyor

Özulaş A.Ş. Başkanı Sedat Şahin, "Türkiye’de her il ve ilçe belediyeleri farklı sözleşme ve farklı yönetmelik ile çalışıyor. Bundan dolayı özel halk otobüsü esnafı geleceğe yönelik endişe içinr. Özel halk otobüslerinin kanuni bir alt yapıya kavuşturulması ve esnafın mesleğini sürdürebilmesi için standart bir çalışma mevzuatına tabi olması, mesleki açıdan önemli bir katkı sağlayacaktır" ifadesini kullandı. Başkan Şahin, KDV indirimi ve gelir vergisi düzenlemeleri gibi konularında gündemde ğunu ve sorunların çözümü noktasında Ak Parti Grup Başkan vekili Mehmet Muş’un konuyu yakından takip ettiğini söyledi. Şahin, TBMM'nin açılmasıyla birlikte sektör temsilcileri ile birlikte ortak çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

ORTAK ÇALIŞMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Selim Dursun ile makamında görüşme yaptıklarının altını çizen Başkan Şahin, özel halk otobüsleri camiasının kimlik tanımı mevzuatının sektörün geleceği ilgili çok önemli bir çalışma ğunu dile getirdi. Bu doğrultuda bir çalıştay düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Şahin, "Toplu ulaşım sektörünün geleceği için var gücümüzle çalışıyoruz. Ulaşımda planlama hizmet kalitesi, sürdürülebilirlik, ekonomiklik, güvenli hizmet  ve verimlilik düzeyinin nasıl artırılabileceğinin tartışılacağı Çalıştay düzenleyeceğiz. Tek bir yasal mevzuat ile ilgili çalışmalarımız olacak ve Türkiye’nin toplu ulaşım yasasına ihtiyacı var. Ayrıca İstanbul genelinde özel halk otobüsleri sorunları da mevzuata tabi olacak. Çalıştay sonuç raporları ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak"  şeklinde konuştu.