Dernekler
Giriş Tarihi : 16-10-2018 13:11   Güncelleme : 04-02-2019 11:07

İSTEEND'in rol modeli UND

İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneği'nin (İSTEEND) 3'üncü Olağan Genel Kurulu yapıldı. Gerçekleşen Genel Kurul sonrası Davut Ukan ve ekibi tekrardan göreve getirirken, derneğinde ismi de Evden Eve Nakliyeciler Derneği (EEND) olarak değiştirildi ve Türkiye genelinde ofisler açılacak.

İSTEEND'in rol modeli UND

Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde yapılan İSTEEND'in genel kurulunda Başkan Davut Ukan, misafirleriyle yakından ilgilendi. Genel Kurul Toplantısına Özel Halk Otobüs Sahipleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediyesi Encümeni Süleyman Karadağ, ULAK Başkanı Sinan Yılmaz, İDO Genel Müdür Yardımcısı Cihat Durgun, Çekmeköy Esnaf ve Sanatkarlar Dernek Başkanı Gökhan Balcı, Sancaktepe Müteahhitler Dernek Başkanı Nurettin Mengükan, Çekmeköy Trabzonlular Dernek Başkanı Hasan Keles ve SGK Fatih Şube Müdürü Coşkun Bilgin ile dernek üyeleri katıldı.

GÜÇLÜ STK EEND

Divan Başkanlığı Cihan Soyer ve katip üyeliklerini Adem Ayyılmaz ile Özcan Karakurt'un yaptığı genel kurul saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Daha sonra Davut Ukan toplantının açılış konuşmasını yaptı. 2014 yılında kurulan derneğin, sektöre kurumsallık anlamında ciddi katkıları ğunu dile getiren Davut Ukan, "Yola çıktığımızda gençtik. Heyecanla işimize sarıldık ve başarılı yöneticilerimizi kendimize rol model aldık. 2 yıl içerisinde güçlü STK'lar içerisine girdik. Sektörümüzü ilgilendiren yönetmelikler hazırlanırken Bakanlık yetkilileri ile aynı masada oturduk ve üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda görüş bildirdik. İTO'da temsil hakkı kazandık. Artık sorunlarımız devlet nezdinde çözüme kavuşuyor. ODY belgesi alımlarında lise şartı vardı bizim mücadelemiz sonucunda orta okul düzeyine çektik. Türkiye genelinde sektörümüzü ilgilendiren 5 dernek var ve bu derneklerden sadece İSTEEND aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor. Diğer derneklerin pasif kaldı. Türkiye genelindeki meslektaşlarımız, derneğimize üye olmak istiyor. Bundan dolayı da ismimizi değiştirip, Tüm Türkiye'yi kucaklayacağız. 7 bölge, 81 vilayette UND gibi yapılanıp, sektörümüzün sorunlarını hep birlikte aşacağız" .

MÜJDE İDO'DAN GELDİ

Daha sonra derneğin denetim ve faaliyet raporu Şener Karahancı tarafından okundu ve oybirliği ile kabul edildi. 140'ının aktif olmak üzere 220 üyesi bulunan derneğin 2019 tahmini bütçesi ise üye aidatları baz alınarak 100 bin TL olarak açıklandı. Divan Başkanı Cihan Soyer, İDO ile yapılan işbirliğini duyurdu. Soyer, "İDO Genel Müdür Yardımcımız Cihat Durgun'un verdiği güzel bir haberi sizle paylaşmak istiyorum. Harem-Sirkeci arabalı vapurunu kullanma süremiz Mart 2019'a kadar devam edecek. Burada özellikle büyük tonajlı araç sürücülerimizin çok daha dikkatli olmalarını ve sektörümüze yakışmayacak hereketten kaçınmalarını rica ediyorum" . Daha sonra derneğin kurucu üyelerinden Ali Ayyılmazdır'a katkılarından dolayı CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak tarafından plaket takdim edildi. Yapılan konuşmalarından ardından yeni dönem yönetim kurulu seçimine geçildi. Davut Ukan Başkanlığı'nda yönetim kurulu; İbrahim Rıfatoğlu, Şener Karahancı, Ercan Karakurt, Hayri Şengül, Bayram Günhan, Hüseyin Akpınar, Abidin Şahin ve Vedat Gergöy'den oluştu. Denetleme Kuruluna ise; Mehmet Ayaz, Yemen Akyüz, Abdurkadir Topuzoğlu, Davut Özışık ve Mehmet Kaya getirildi.