Dernekler
Giriş Tarihi : 20-10-2018 17:24   Güncelleme : 05-11-2018 18:58

Enflasyonla mücadeleye ASKON’da destek verdi

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın enflasyonla mücadele planını açıklamasının ardından sektörler arası destek çığ gibi büyüyor. Ulaşım sektöründe firmaların yaptığı indirimin ardından bir destek de Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu’dan geldi. Purtuloğlu, “Sigorta şirketlerimizle görüşmelerimiz devam ediyor. Firmalarımız yüzde 10 desteği bir bir hayata geçiriyor” dedi.

Enflasyonla mücadeleye ASKON’da destek verdi

ELİMİZİ TAŞIN ALTANI SOKTUK

Türkiye’nin ekonomik anlamda zor bir dönemeçten geçtiğini dile getiren Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, alınacak tedbirlerle her türlü zorluğu yenebileceklerinin altını çizdi. Hükümetin açıkladığı enflasyonla mücadele planı kapsamında üzerlerine düşeni yapacaklarını açıklayan ASKON Hizmet Sektörü Başkanı İsmail Purtuloğlu, şöyle konuştu: “Ben desteğe önce kendi şirketimden başlıyorum. Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, desteği yüzde 10 olarak açıkladı. Ben ise sahibi bulunduğu Ulaşım Şirketler Grubu’nda bunu yüzde 13 olarak hayata geçirdi. Tüm sigorta şirketlerimizden de yüzde 10 desteği vermelerini arzu ediyorum.”

SEKTÖRDEN YOĞUN KATILIM

Eylem planının açıklandığı günden beri sigorta şirketlerinden gelen desteklerin her geçen gün daha da arttığını dile getiren İsmail Purtuloğlu, “Firmalarımız ile yaptığımız görüşmelerin olumlu olması bizleri son derece sevindiriyor. Şirketlerimiz kendi bünyelerinde indirimlerini bir bir açıklıyor. Açıkça söyleyeyim ki, sigortada uygulanacak yüzde 10 indirim, diğer sektörlerin indirimine benzemez. Sigortada indirim oranı yüzde 40, hatta yüzde 50’yi buluyor. Nasıl mı? Kasko sigortasından örnek vermek gerekirse; Gerek kurlardaki gerekse de enflasyondaki artış nedeniyle sigortacıların, özellikle kasko sigortalarında maliyetleri de ciddi arttı. Diğer sigorta branşlarında da arttı ama kurdaki artış, kaskoyu daha çok vurdu. Yedek parça maliyeti bu yılın ortasından itibaren minimum yüzde 20, işçilik maliyeti de minimum yüzde 10 arttı. Ortalamaya vurduğunuzda ise maliyetteki artış yüzde 30’u buldu ki, kimi araç gruplarında bu yüzde 40’a kadar çıkmış durumdu. Şimdi de enflasyonla mücadeleyi desteklemek için sigorta şirketlerimiz bir yüzde 10 indirim daha yapmış lar ve böylece kaskoda indirim tutarı; tüketiciye yansıtılmayan yüzde 30 maliyet artışının üzerine yüzde 10’u da eklediğinizde, yüzde 40’ı buldu. Ülkemizin ekonomik alanda verdiği mücadelede biz sigorta şirketleri ile acenteleri da her üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.