Dernekler
Giriş Tarihi : 22-10-2018 17:00   Güncelleme : 05-11-2018 18:57

TOFED eğitim açığını kapattı

Karayolu yolcu taşımacılık sektörünün çatı örgütü Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), üyeleri yararına hayata geçirdiği projelerle adından söz ettirmeye devam ediyor. TOFED Akademi tarafından SRC, ODY, ÜDY ve PSK kursları düzenlendi.

TOFED eğitim açığını kapattı

Mevzuat değişikliği nedeniyle 2017 yılında eğitimlerine ara veren TOFED Akademi, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine dâhil olan eğitim çalışmalarının akabinde dönüşüm sürecini layarak mesleki eğitimlerine yeniden başladı. TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin'in ev sahipliğinde etkinlik kapsamında düzenlenen törene, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Seyfettin Tiryaki ile birlikte çok sayıda sektör mensubu katıldı.

BAKANLIK ONAYLI

Törenin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Mevlüt İlgin, sektörü mensuplarının menfaatleri doğrultusunda çalışmalara devam edeceklerini dile getirdi. Hizmet kalitesinin yükselmesi noktasında eğitimin önemine değinen İlgin, "Sektörümüze 178 kişilik kontenjana ve 6 derslikli eğitim merkezi kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Merkezimizde SRC, ODY, ÜDY ve PSK kursları düzenleyeceğiz. Bu sayede ihtiyaç olan açığı da kapatmış olacağız. Kurslarımız Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olup, tüm sektör mensuplarımızın gereken ilgiyi göstermelerini arzu ediyoruz" . Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile yapılacak eğitimlerde kalitenin üst düzey olacağını vurgulayan İlgin, host, hostes ve banko görevlisi yetiştirmek üzere çalışmalarının da önümüzdeki yıl lanacağını açıkladı.

"ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ"

Törende bir konuşmada Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız yapatı. Ayyıldız, "Onursal başkanımız Galip Öztürk ve TOFED Başkanı Birol Özcan ellerinde olmayan nedenlerden dolayı toplantıya yetişemediler. Size, onların selamını getirdim. Eğitim merkezimiz sektörün ufkunu açacak şekilde faaliyetlerine devam edecek. Sektörümüzdeki eğitim sorununa profesyonel mesleki yeterlilik belgeleri ile cevap vereceğiz. Bu düşünceyle yola çıkıyoruz ve sektörün tüm meslek eğitimlerine çözümler üretmeye çalışıyoruz. Eğitim merkezimizin, tüm sektör mensuplarına hayırlı olmasını diliyoruz" ifadesini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından merkezin açılış kurdelesi, davetliler tarafından kesildi ve eğitim programı başladı.

Hande Özgül -  Ulaşım Gazetesi