Kara
Giriş Tarihi : 24-10-2018 18:47   Güncelleme : 06-02-2019 18:17

Mustafa Yıldırım çuvalladı

Demirören Medya Grubuna, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda firmaların ikram vermeyi durdurduğunu ve ilerleyen günlerde de şehiriçi servislerinin kaldırılacağını açıklayan Mustafa Yıldırım’a, çalıştığı firmadan yalanlama geldi. Metro Turizm’den yapılan açıklamada haberin gerçeği yansıtmadığını, firma olarak ikram ve servis hizmetlerine ücretsiz devam edeceklerinin altı çizildi.

Mustafa Yıldırım çuvalladı

Mustafa Yıldırım, Otogar’da Demirören Medya Grubuna yaptığı açıklamada, aynen şu ifadelere kullandı: “Otobüs firmaları ikram vermeyi durdurdu. Ayrıca Bayrampaşa Otogarı'ndaki şehir içi servisleri de kaldırılıyor. Ortak servis planı yaptık aynı Havaş gibi ücretli olacak. Çok sayıda firma zor durumda ve ister istemez bazı firmalar kendilerince tedbir alamaya çalışıyor. Artık uzun mesafe yolcu taşımacılığı kalmadı, insanlar hep uçağı tercih ediyorlar.” Yıldırım’ın açıklamasının hemen ardından Metro Turizm’den yönetim kurulu imzalı habere yalanlama geldi.

ALGI OPERASYONU YAPILDI

Metro Turizm’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kamuoyunda oluşturulan algı ile karayolu yolcu taşıma firmalarının sunduğu yiyecek-içecek ikramı ve ücretsiz şehir içi servis hizmetinin, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda kaldırılacağı gündeme getirilmiştir. Biz Metro Turizm olarak bu söylentilerin firmamız adına gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle maliyetlerimizin artması ve faaliyetlerimize ağır koşullarda devam etmemize rağmen, Metro Turizm’in kuruluş temeli olan halka hizmet anlayışının aynı şekilde geçerliliğini korumakta ğunu açıkça ifade ediyoruz. Metro Turizm olarak kurulduğumuz 1992 yılından beri, değerli yolcularımıza sunduğumuz ikram ve servis hizmetlerimize, İstanbul Otogarı’nda bundan sonra da hiçbir kesinti söz konusu olmadan devam edeceğiz.”

YILDIRIM SEKTÖRE ZARAR VERİYOR

Konuyla ilgili bir açıklamada İstanbul Özkaymak Sahibi ve Ulaşım Gazetesi’nin Kurucusu İrfan Kalkan yaptı. Mustafa Yıldırım’ın yaptığı açıklamalar nedeniyle firmaların zor durumda kaldığının altını çizen Kalkan, “Salı günü gazetecileri başına toplayıp açıklama yaptı. Bu sektöre cidden zarar verecek bir açıklama idi. Havayolu şirketlerinde Konya bileti 80 TL, otobüs ise 100 TL’dir. Yıldırım’ın açıklamasının akabinde şahsıma yüzlerce telefon geldi. Beni arayanlar gerçekten servis ve ikramları kaldırdınız mı? Eğer kaldırdıysanız biz otobüse neden binelim, uçakla gideriz ler. Çarşamba günü ise Mustafa Yıldırım’ın çalıştığı şirketin sahibi Galip Öztürk, yazılı yaptırdığı basın açıklamasıyla hem Mustafa Yıldırım’ı yalanlattı hem de Metro Turizm’in ikram ve servis hizmetlerinin asla kalkmayacağını ifade etti. Ayrıca diğer firmalarda da ikram ve servislerin kaldırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Gerekli cevabı Mustafa Yıldırım almıştır diye düşünüyorum” .

Hande Özgül – Ulaşım Gazetesi