Güncel Haber
Giriş Tarihi : 25-10-2018 14:15   Güncelleme : 23-12-2018 14:17

Çalışma Bakanlığı Shell'i ödüllendirdi

Shell & Turcas’ın, kadın istihdamını güçlendirmek ve çalışma hayatında fırsat eşitliğine destek olmak amacıyla başlattığı Shell’de Kadın Enerjisi projesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü.

Çalışma Bakanlığı Shell'i ödüllendirdi

Akaryakıt dağıtım şirketlerinden Shell'in Mart 2018’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde, İŞKUR iş birliği ile sektörde bir ilki gerçekleştirerek başlattığı Shell’de Kadın Enerjisi projesi, bir yılını drmadan çalışma dünyasında geniş yankı buldu.

Çalışma hayatında kadınlara fırsat eşitliği sağlayan ve Türkiye’de güçlenerek büyüyen proje, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından En çok kadın çalışan istihdam eden işyerleri dalında ödüle layık görüldü. Ödül; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Shell Genel Müdür Yardımcısı Murat Birgül’e takdim edildi.

5 YILDA 5 BİN KADIN

Türkiye genelinde yürütülen Shell’de Kadın Enerjisi projesi ile 5 yılda 5 bin kadın istihdam edilecek. Başladığı tarihten bu yana yoğun ilgi gören proje kapsamında eğitimlerini layan kadınlar, Türkiye’nin çeşitli illerindeki Shell istasyonlarında işbaşı yaptı. Proje ile sektöre ilham verdiklerini belirten Murat Birgül, “Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığımız 1923 yılından beri akaryakıt sektöründe yaptığımız yatırımlarla ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Cumhuriyet’in kuruluşunun 100'üncü yılının kutlanacağı 2023 yılına kadar, 5 yılda 5 bin kadına istihdam sağlayacağız. Ekonomiye yaptığımız katkının yanı sıra toplum için geliştirdiğimiz projelerle de öncü olmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Shell istasyonlarında istihdam etiğimiz kadınların iş hayatına katılmasını sağlıyoruz. Kadınlara Shell & Turcas’ın Türkiye genelindeki 1000’i aşkın istasyonunda iş olanağı sunuyoruz” .