Otomotiv
Giriş Tarihi : 07-12-2018 15:09   Güncelleme : 12-12-2018 09:23

Isuzu Novo'yu güncelledi

Anadolu Isuzu, üretimini gerçekleştirdiği Novo serisini, okul aracı donanım paketiyle güncelledi. İleri teknoloji ve yüksek güvenlik standartlarına uygun üretilen aracın, yeni okul servisi yönetmeliğine göre geliştirildiği vurgulandı. Donanımlarıyla dikkat çeken araç, Türkiye'de ilk fabrika çıkışlı okul midibüsü olma özelliğini taşıyor.

Isuzu Novo'yu güncelledi

Son dönemde okul servislerinde yaşanan ihmalleri ve güvenlik zafiyetlerini önlemeyi amaçlayan Isuzu, yeni bir alternatif araç geliştirdi. Geliştirilen bu araç, okul servisi yönetmeliği baz alınarak tasarlandı. Gönül rahatlığıyla tercih edilecek bu okul servisinin Avrupa’da bir benzeri bulunmuyor. Türkiye şartlarına uygun geliştirilen araçta 5 iç kamera, 2 geniş açılı dış kamera, en az 9 kiloyu algılayan sensörlü koltuklar, 3 noktalı ayarlanabilir emniyet kemeri, araç takip sistemi, kapı güvenlik sistemi, filmsiz şeffaf camlar gibi sistemler yer alıyor. Bu donanımlar Isuzu Novo serisi araçlarda “okul paketi” adı altında ve fabrika çıkışlı olarak satışa sunuldu.

OKULA GÜVENLİ YOLCULUK

Araç üzerinde bulunan 5+2 kamerayla şoförün yolcuları görmesi amaçlanıyor. Bu kamera görüntüleri, 30 gün boyunca kayıt altında tutuluyor. İçeride bulunan kameralar, tüm koltukları görebilecek şekilde konumlandırıldı. Kapılardaki güvenlik sistemi sayesinde öğrencinin sıkışmasının önüne geçildi. Koltuklarda bulunan sensör sistemi sayesinde ise öğrencinin koltukta ğu algılanıyor. En az 9 kiloya kadar algılayabilen sensörler, şoförün ekranında uyarı veriyor. Bununla da bitmiyor. Sensör uyarısına rağmen ağırlık algılaması devam ediyorsa ve kontak kapatılırsa önce sesli ikaz veriyor, ardından aracın 4’lü flaşörleri yanıp sönüyor ve son olarak korna sistemi devreye giriyor. Bu sayede içeride bir kişinin unutulma ihtimali sıfırlanıyor. Yeni yönetmeliğe uygun olarak camlar da şeffaf ve dışarıdan görünebilir. Ayrıca midibüste bulunan araç takip sistemi sayesinde, servisin hangi güzergâhı kullandığı anlık takiple izlenebiliyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLDU

Anadolu Isuzu Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selda Çelik “Anadolu Isuzu olarak bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de yeni yönetmeliğe uygun okul servisini üreterek hem yurt içinde hem de yurt dışında okul servis araçları kategorisinde başarılı işler yapacağız. Hali hazırda Avrupa’ya en fazla okul servisi ihracatı yapan ve kendi segmentinde fabrika üretim güvencesine sahip tek markayız. Bu istikrarımızı dünyanın en güvenli okul servisiyle de devam ettirmek istiyoruz. Aileler, okullar ve servis taşımacılığı yapan köklü firmaların bu donanımlara sahip araçlarla çocukların taşınmasını isteyeceğine eminiz ve tüm Ar-Ge yoğunluğumuzu yasa çıkar çıkmaz bu araç üzerine verdik” .

DONANIMLARI İLE ETKİLEDİ

Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman ise güvenli donanımlara sahip olan ilk okul servisini ürettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Talihsiz bir olay sonucunda hayata geçen yasalarla Türkiye okul servis taşımacılığında olması gereken düzenlemeler yapıldı. Şu an dünyadaki en sofistike ve en emniyetli okul servisi Isuzu Novo Okul Servisi’dir. Anadolu Isuzu garantisi altında en donanımlı servis aracını sunmaktan dolayı mutluyuz. Özellikle 2019 yılı ve sonrasındaki eğitim öğretim döneminde geleceğimiz olan öğrencilerimizin güvenle yolculuk yapmaları Anadolu Isuzu olarak en büyük temennimizdir.”
Simgenur Gök - Ulaşım Gazetesi