Lojistik
Giriş Tarihi : 12-12-2018 10:23   Güncelleme : 29-12-2018 11:54

Teknoloji lojistikte köklü değişim yaptı

Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, “Lojistik ve Dağıtımda Planlama” konulu bir seminer düzenledi. Etkinlikte Fevzi Gandur Logistics yöneticileri, öğrencilerle bir araya geldi. Şirketin Genel Müdürü Efe Göktuna da öğrencilere üretim merkezlerindeki yenilenme ve lojistik sektörü planları hakkında bilgi verdi. Sektörün endüstri mühendislerine duyduğu ihtiyaca vurgu yaptı.

Teknoloji lojistikte köklü değişim yaptı

Lojistik sektörünün köklü şirketlerinden Fevzi Gandur Logistics, Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Sektörel bilgi ve deneyimlerin paylaşıldığı “Lojistik ve Dağıtımda Planlama” konulu seminerde, öğrencilere kariyer süreçlerinde başarılı olabilecekleri fikirler de sunuldu.

PLANLAMA VE REKABET

Etkinlikte konuşan Fevzi Gandur Logistics Genel Müdürü Efe Göktuna, lojistikte planlamanın önemine vurgu yaparken, endüstri mühendislerine lojistik sektöründe çok fazla ihtiyaç ğunu belirtti. Fabrikalardaki üretim planları kadar üretilen ürünlerin dağıtım planlamalarının da önemli ğuna dikkat çekti. “Farklı noktalara yapılacak dağıtımlarda güzergah planlamaları ilgili ürünün pazar rekabetine dahi etki edebiliyor” diyen Göktuna, özellikle üretim merkezlerinin Endüstri 4.0’a geçişleriyle lojistikte de köklü değişimler olmaya başladığını söyledi.

LOJİSTİĞİN ÖNEMİ ARTIYOR

Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, artan rekabet koşullarının lojistik planlamaların en optimum şekilde yapılmasını zorunlu kıldığını dile getirdi. Tedarik zinciri ve proje yönetimi konusunda bilgi sahibi olarak mezun olan endüstri mühendislerinin, lojistik sektöründe katma değer yaratacağını ifade eden Yüksektepe, katkılarından dolayı Fevzi Gandur Logistics yöneticilerine teşekkür etti. Doç. Dr. Yüksektepe, "Lojistik sektörünün değerli yöneticileri ile ortaklaşa düzenlediğimiz etkinliğin öğrenciler açısından kça faydalı ğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.