Dernekler
Giriş Tarihi : 12-12-2018 13:22   Güncelleme : 12-12-2018 13:22

Kapıkule'de bekleyişe son

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yaşanan beklemeleri ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalarına hız veren Ticaret Bakanlığı, art arda tedbirler almaya devam ediyor. Alınan son karar ile birlikte Bulgaristan’a yük taşıyan araçlar sadece Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan çıkış yapacak.

Kapıkule'de bekleyişe son

Sınır kapılarında hızlı geçişi sağlamak adına Ticaret Bakanlığı, yeni projeler geliştiriyor. Kapıkule Sınır Kapısında yaşanan bekleme kaynaklı sorunlar, hem taşımacıları hem de ihracatçıları mağdur eden sorunların başında gelmekteydi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bulgaristan ziyareti kapsamında konuyla ilgili girişimlerde bulundu. Bakan Yardımcısı Gonca Batur da gerekli tedbirleri aldı.

HAMZABEYLİ'YE YÖNLENDİRİLDİ

Bakanlık bünyesinde yürütülen çalışmalar ile Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki sorunları ortadan kaldıracak eylem planları birer birer hayata geçirilirken, kronik hale gelmiş sorunları ortadan kaldıracak eylem planlarında kamu ve özel sektör istişarelerine ve işbirliğine büyük önem veriliyor. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden yapılan son duyuru ile gerek Kapıkule gerekse de Kapitan Andreevo Sınır Kapıları'ndaki yoğunluğun azaltılarak buralarda oluşan TIR kuyruklarının önüne geçilebilmesine yönelik olarak, bitki karantinası ve veteriner kontrollerine tabi eşya hariç olmak üzere, Türkiye çıkışlı olan ya da Türkiye üzerinden Ortak Transit Rejimi veya TIR Karnesi kapsamında taşınan ve Bulgaristan varışlı olan eşyayı taşıyan taşıtların yalnızca Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Kara Hudut Kapısını kullanarak çıkış yapması karar bağlandı.

DIŞ TİCARET NEFES ALACAK!

UND Yönetim Kurulu tarafından Ticaret Bakanlığı'nın çalışmalarına yönelik yapılan değerlendirmede; “Sınır kapılarında yaşanan sorunlar sebebiyle dış ticaret işlemlerinde yaşanan sorunlar ülke ekonomimizi direkt olarak etkilemektedir. Sınır kapılarındaki sorunların ortadan kaldırılması amacıyla Ticaret Bakanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar ve art arda hayata geçirilen iyileştirici tedbirler ülkemiz ticaret erbabına ve taşımacılarımıza nefes aldıracaktır. Ülkemizin ikinci en büyük hizmet ihracatçısı olan taşımacılık sektörünün sınır kapılarındaki bekleme kaynaklı sorunlarının ortadan kaldırılması ile birlikte ülke ekonomisine sağlanan katkının daha da artacağı şüphesizdir. Başta Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan olmak üzere, Bakan Yardımcımız Gonca Batur’a ve Bakanlığımızın değerli bürokratlarına, sektörümüz sorunlarına yönelik destekleri ve özel sektör ile işbirliği içinde yürüttüğü çalışmaları sebebiyle şükranlarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.