Güncel Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2018 11:38   Güncelleme : 14-12-2018 11:38

Köprü cezalarına son

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan adayı gazeteci Hüseyin Karabulut, yaptığı açıklamada göreve gelmeleri durumunda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden cezaya maruz kalan Panelvan araçların geçişine izin vereceklerini dile getirdi. Karabulut, "Biz hayatı ve ticareti kolaylaştırmaya geliyoruz. Ayrıştırmaya değil. Ticaretin kolaylaştırılması adına kamyonet tarzı araçların geçişine izin vereceğiz, bu tür cezalarda son bulmuş olacak" dedi.

Köprü cezalarına son

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçişleri yasaklanan hafif ticari araç sahiplerine her bir geçiş için 800 TL para cezaları adreslerine gönderildi. Araç sahipleri cezaları erken ödemeleri durumunda bu oran 600 TL . İstanbul halkı olaya tepki gösterdi, yetkililer ise ekranlara erişimi kapattı. Bu sayede vatandaşlar ise cezalarının silindiğini düşünüyor. İBB Bağımsız Başkan adayı Hüseyin Karabulut ise yaptığı açıklamada bunun bir seçim yanıltması ğunu iddia etti.

CEZALAR YÜKSEK

İBB Bağımsız Başkan adayı Hüseyin Karabulut, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hizmete girmesi sonucunda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 02.11.2016 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanan 2,3,4 ve 5. Sınıf araçlar ile kimyasal madde taşıyan araçların açılış tarihinden itibaren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanması yönünde karar aldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde UKOME’nin söz konusu kararına aykırı olarak geçiş yapan araçların 6001 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 30. Maddesi 2. Fıkrası gereğince idari para cezası 2017 yılı için 800 TL ve  2018 yılı için 915 TL olarak uygulanmaktadır. İdarenin almış ğu karar doğrultusunda uygulanan bu cezalar çok yüksektir. Burada tabiri caizse üzüm yenmiyor, bağcı dövülüyor. Vatandaşımıza ciddi anlamda bir haksızlık söz konusudur" .

GEÇİŞLER SERBET OLACAK

İBB Bağımsız Başkan adayı Hüseyin Karabulut, konuya ilişkin yaptığı açıklamasına şöyle devam etti: "Kamyon ve otobüsler mecburi olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne yönlendirildi. FSM'den geçişler konusunda dingil mesafesi 3.40 metre olarak belirlendi. Daha sonra herhangi bir açıklama yapılmadan FSM'yi kullanacak araçların listesi yeniden belirlendi ve dingi mesafesi 3,20 metreye çekildi. Yani dingil mesafesi 3.20 metrenin üstünde olan Volkswagen Transporter Panelvan, Ford Transit Kamyonet, Mercedes-Benz Vito Panelvan ve Sprinter Minibüs, Ducato ve Renault Master Minibüs gibi 2. sınıf araçlara Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yasaklandı. Kamyon ve otobüsleri Kavacık sapağında durduran trafik ekipleri, Panelvan araçların ise geçişine izin verdi. Aradan geçen 2 yıl sonra vatandaşlar her bir geçiş için kendilerine gelen 800 TL'lik ceza ile şoke . Bu konuda en büyük mağduriyeti ise lojistik firmaları yaşadı. Şehir içi dağıtımlarını Panelvan araçlar ile yapan lojistik şirketlerine, binlerce TL ceza tutanakları gönderildi. Halkımız 31 Mart tarihinde bize İstanbul'u yönetme yetkisini verirse, ilk UKOME toplantısında bu araçların köprüden geçişlerine izin çıkarttıracağız. Yine bunun yanında FSM'den saat 00:00 ila 06:00 arasında ise otobüs ve kamyon geçişlerini serbest edeceğiz."