Güncel Haber
Giriş Tarihi : 19-12-2018 12:04   Güncelleme : 21-12-2018 16:54

Taksi de kiralık devri kapanacak

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, "Taksiciler için bir standart getirilsin, kiracılık usulü kaldırılsın, aracını kullanmayan satsın, bu mesleği bıraksın istiyoruz" dedi.

Taksi de kiralık devri kapanacak

Kısa mesafe gerekçesiyle yolcu almadığı iddia edilen taksi sürücüsü polis merkezine götürüldü. Sürücünün, çalışma izninin ruhsat süresi bittiği halde yolcu taşıdığı ve muayene sonrasında emniyetsiz raporu verilen araç ile trafiğe çıktığı tespit edildi. Ehliyet  belgesine 30 ceza puanı eklenen taksici sürücücüne, araç eksikliklerini layıncaya kadar, aracıda trafikten men edildi. Olayın ardından TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, yazılı bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamasında; kiracılık usulünün kaldırılmasını istediğini vurgulayan Apaydın, son dönemde taksicilere yönelik artan şikayetlere de dikkati çekti.

TAKSİYİ KULLANMAYAN SATSIN

Apaydın, taksicilerin hepsinin aynı kefeye konulmaması gerektiğini şu ifadelerle belirtti: "Bildiğiniz gibi taksi kiralama şirketleri var. O taksileri kiraya verenler 3 günlük, 5 günlük kiralıyorlar, aynı rent a car gibi çalışıyorlar. Bu araçlar kimliği belli olmayan kişilere kiralanıyor. Bunların içinde sarhoşu, uyuşturucu madde kullananı, tacizcisi, çok beyefendi olanı da var. O kiraya veren kişi bunlara çok bakmıyor. Esnaf ve sanatkara, özellikle taksicilere sıkıntı yaşatan kişiler bunlar. Taksiciler için bir standart getirilsin, kiracılık usulü kaldırılsın, aracını kullanmayan satsın, bu mesleği bıraksın istiyoruz."