Teslimatlar
Giriş Tarihi : 19-12-2018 15:22   Güncelleme : 31-12-2018 10:39

Daf, ilk elektrikli aracı Hollanda'ya teslim etti

Ağır ticari araç üreticisi Daf Trucks, elektrikli ilk kamyonunu Hollandalı süpermarket zinciri Jumbo'ya teslim etti. Jumbo, Daf ve VDL'nin ortak girişimleriyle geliştirilen CF Electric’i Hollanda'nın güneyinde yer alan süpermarketlerine ürün tedarik etmek için kullanacak.

Daf, ilk elektrikli aracı Hollanda'ya teslim etti

Hollandalı süpermarket zinciri Jumbo'ya satışı yapılan araçlar, düzenlenen törenle teslim edildi. Jumbo CEO'su Frits van Eerd'e Daf CF Electric'in anahtarlarını, Daf Trucks Başkanı Harry Wolters ile birlikte VDL Groep Başkanı Willem van der Leegt’in elinden aldı.

KENT İÇİN ELEKTRİKLİ KAMYON

Teslimat öncesi bir açıklama yapan Daf Trucks Başkanı Harry Wolters, "Taşıma sektörü büyük bir dönüşüm geçirmek üzere. Elektrikli kamyonlar kentsel alanlarda teslimat yapmak için model haline gelmeye hazır görünüyor. Belki bugün ya da önümüzdeki yıl değil ancak kesinlikle yakın gelecekte böyle olacak. Bugün, Daf'ın VDL ve Jumbo ile iş birliği halinde olacağı büyük çaplı saha testi projesinin başlangıcı ğu için özellikle gururluyum. Bu proje hem teknolojik hem de operasyonel açıdan faydalı veriler toplamamızı ve deneyim elde etmemizi sağlayacak. Daha sonra bulgularımızı, nihai seri üretim modelinin gelecekteki pazar gereksinimlerine ideal çözümü sağlaması için kullanabileceğiz" ifadesini kullandı.