Dernekler
Giriş Tarihi : 11-01-2019 12:23   Güncelleme : 21-01-2019 11:10

Ticari araçlarda kiralık dönemi

Ticari araçların kiralanabilmesinin önünü büyük ölçüde açan düzenleme yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmelikle, bazı yetki belgesi sahiplerinin doğrudan kiracı olarak ticari araç temin etmeleri mümkün kılındı.

Ticari araçlarda kiralık dönemi

TOKKDER SEVİNDİ

Düzenlemenin KOBİ’lere büyük fayda sağlayacağını belirten TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, şu açıklamayı yaptı: “2009 yılından beri kiralanması yasak olan ticari araçların kiralanmasının önü bu düzenlemeyle büyük ölçüde açıldı. Artık, uzun süreli kiralama yöntemiyle ticari araç temin etmesine izin verilen işletmeler yüksek maliyetlerden ve ikinci el riski gibi yüklerden etkilenmeden araç edinecekler. Küçük ve orta ölçekli işletmeler hafif ticari araç satın almak zorunda kalmayıp, kısıtlı öz kaynaklarını mümkün olan en etkin şekilde temel faaliyetlerine aktarabilme imkânına kavuşacak.”

ARAÇLAR YENİ NESİL

Yapılan düzenlemenin, üretime ve sektörün büyümesine önemli oranda katkı yapacağını belirten TOKKDER Başkanı Ekici, “Tüm bunların yanı sıra gerek kiralanacak olan araçların yeni nesil olması, bakım ve onarımlarının kiraya veren firmalar tarafından düzenli bir şekilde takip edilecek olması olumlu. Bu sayede karayollarında seyir eden araçların daha güvenli olmaları sağlanacak ve trafik kazalarının önüne önemli ölçüde geçilebilecek. Ayrıca yapılan düzenleme global açıdan önemli bir ticari araç üretim üssü konumunda bulunan ülkemizin üretim performansına pozitif yönde katkı sağlayacak” .